Demjanovi to sype, je druhý najlepší kanonier v Poľsku

SITA|15. apr 2013 o 12:15

Ešteže máme Demjana, hráča, ktorý je schopný rozhodnúť stretnutie v kľúčových momentoch, pochválil ho tréner Michniewicz.

BIELSKO-BIALA. Hrdinom nedeľňajšieho zápasu 22. kola najvyššej poľskej futbalovej súťaže medzi Górnikom Zabrze a Podbeskidzím Bielsko-Biala (0:1) sa stal hosťujúci slovenský útočník Róbert Demjan. Tridsaťročný bývalý hráč Trebišova, Púchova, Trenčína a českej Viktorie Žižkov v 88. minúte gólom rozhodol o osude duelu.

Demjan sa kľučkou v pokutovom území zbavil súperovho brániaceho hráča a v páde ľavačkou k žrdi zakončil. Pre rodáka z Levoče to bol už jedenásty presný zásah v tejto ligovej sezóne a v tabuľke kanonierov poľskej Ekstraklasy mu patrí druhá pozícia. O jeden gól viac dal Srb Danijel Ljuboja z Legie Varšava.

"Ešteže máme Demjana, hráča, ktorý je schopný rozhodnúť stretnutie v kľúčových momentoch a vie dať gól aj z náročných pozícii," pochválil svojho zverenca tréner Podbeskidzia Czeslaw Michniewicz.

O kvalitách Demjana svedčí fakt, že jeho 11 gólových zápisov predstavuje 40-percentný podiel z celkového počtu 27 presných zásahov hráčov Bielska-Bialy v tomto ročníku Ekstraklasy.

Navyše Demjan má na konte aj päť prihrávok na gól a v pomyselnom "kanadskom bodovaní" je so 16 bodmi najproduktívnejší hráč celej súťaže. Podbeskidzie je na predposlednom pätnástom mieste. Za priečkou zaručujúcou účasť medzi poľskou elitou aj v nasledujúcom ročníku zaostáva o päť bodov.

V Poľsku prirovnávajú slovenského zakončovateľa ku kanonierovi Borussie Dortmund Robertovi Lewandowskému.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Demjanovi to sype, je druhý najlepší kanonier v Poľsku