Demitra prihrával na víťazný gól, bod pre Jurčinu

Sami Salo a Pavol Demitra zariadili Vancouveru víťazstvo.
Sami Salo a Pavol Demitra zariadili Vancouveru víťazstvo. (Autor: ap)
SITA|25. nov 2008 o 07:11

Dva slovenské body priniesol zápasový program kanadsko-americkej NHL.

NEW YORK. Hokejový útočník Pavol Demitra prihrával v 3. min predĺženia na víťazný gól Vancouveru v pondelkovom domácom zápase kanadsko-americkej NHL s Detroitom.

Demitra pomohol poraziť majstra, Hossa druhou hviezdou zápasu

Canucks zdolali obhajcov Stanleyho pohára aj bez brankára Roberta Luonga 3:2, víťazný gól strelil Sami Salo v presilovej hre počas predĺženia. Demitra dosiahol šiestu gólovú prihrávku v sezóne a celkovo 13. kanadský bod.

Bodovo naprázdno vyšiel zo súboja Marián Hossa, ktorý na domácu bránku vyslal tri strely a po zápase ho za jeho aktivitu počas takmer dvadsiatich minút pobytu na ľade vyhlásili za druhú hviezdu. Canucks si pripísali už svoje štvrté víťazstvo v rade.

Budaj odchytal desiaty zápas v rade

V desiatom zápase bez prerušenia sa v bránke Colorada predstavil Peter Budaj, po troch inkasovaných góloch zo šestnástich striel hráčov Anaheimu ho vystriedal Andrew Raycroft. Tím Avalanche, ktorý nastúpil opäť bez kapitána Joea Sakica, napokon prehral v Anaheime 1:4.

"Dobrý štart, špeciálne na vlastnom ľade, je veľmi dôležitý. Mali by sme takéto úvody stretnutí predvádzať častejšie," poznamenal po dueli strelec dvoch gólov "káčerov" a prvá hviezda stretnutia Teemu Selänne.

"V prvej tretine využili dvakrát početnú výhodu. Pri druhom góle to nebolo priamo, gól však bol výsledkom ich tlaku, ktorý si vypracovali práve počas presilovky," zhodnotil prvé dva góly stretnutia tréner "lavín" Tony Granato.

Jurčina s gólovou prihrávkou

Obranca Washingtonu Milan Jurčina si pripísal v stretnutí s Minnesotou do kanadského bodovania jednu asistenciu, keď prihrával na gól Alexandrovi Ovečkinovi v 57. min duelu.

Odchovanec liptovskomikulášskeho hokeja dosiahol tretí bod v sezóne (1+2). Washington v Minnesote prehrával 0:4, troma gólmi v posledných šiestich minútach prehru iba skorigoval. "Samozrejme, že sme mali šancu vyrovnať. Myslím si však, že sme sa zobudili trochu neskoro," skonštatoval po zápase ruský útočník Capitals Alexander Ovečkin. Mužstvu z hlavného mesta chýbala trojica opôr Alexander Siomin (problémy s chrbticou), Mike Green (rameno) a Sergej Fiodorov (členok).

Zedník sa zranil

Floridský útočník Richard Zedník musel v druhej tretine duelu s Carolinou (3:2) odísť pre zranenie ľavej ruky do šatne a v ďalšom priebehu už do hry nezasiahol. Ako uviedol tréner "panterov" Pete DeBoer, 32-ročný Banskobystričan by mal byť mimo hry niekoľko týždňov. Zedník sa zranil po ostrom kontakte s obrancom Hurricanes Josefom Melicharom.

Slovenský brankár Jaroslav Halák sledoval opäť iba z lavičky stretnutie svojho Montrealu s New York Islanders. O osude tohto duelu museli rozhodnúť až samostatné nájazdy, v ktorých si lepšie počínali hosťujúci "ostrovania".

Nešťastným hrdinom stretnutia sa stal domáci obranca Ryan O'Byrne, ktorý pri signalizovanom vylúčení hráča Islanders Seana Bergenheima v tiesni poslal puk s úmyslom prihrať gólmanovi Priceovi do opustenej vlastnej bránky a daroval gólový zápis Billovi Guerinovi. Ešte dlho po góle dávali fanúšikovia vo vypredanom Bell Centre najavo svoju nespokojnosť s týmto momentom a O'Byrnom, ktorý si musel vypočuť na svoju adresu niekoľko negatívnych pokrikov.

"Cítim sa zle. Naozaj sa ospravedlňujem všetkým priaznivcom," skonštatoval O'Byrne, ktorý pred predĺžením zamieril do šatne, odkiaľ sa už v ďalšom priebehu nevrátil.

Už šiesty zápas v rade sa nepodarilo zvíťaziť mladému tímu Wayna Gretzkého z Phoenixu. "Kojoti" tentoraz nestačili na silný New York Rangers, ktorý sa víťazstvom bodovo dotiahol na vedúci tím Východnej konferencie Boston. Po päťzápasovej absencii zavinenej zranením sa do zostavy "jazdcov" vrátil Scott Gomez. Americký center sa prezentoval najlepšie, ako mohol, v záverečných sekundách spečatil výsledok presným zásahom do prázdnej bránky.

"Je vzrušujúce byť späť," skonštatoval 28-ročný útočník. "Vidím, že moji mladí hráči sú momentálne mierne frustrovaní. Nevieme nájsť spôsob, ako skórovať," zhodnotil stav svojho mužstva jeden z historicky najlepších hokejistov NHL Gretzky, ktorý svoj posledný profesionálny duel kariéry odohral práve v hale Madison Square Garden 18. apríla 1999.

Výsledky:

Philadelphia - Dallas 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

Góly: 4. Upshall (Lupul), 17. Knuble (Gagne), 35. J. Carter (Hartnell), 55. Knuble (M. Richards, Gagne) - 12. Wilson (Sydor), 23. Modano (Eriksson, Parrish), 38. Modano (Daley, B. Richards). Vylúčení: 5:1, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 25:25, brankári: Biron - Turco. Diváci: 19 171.

New York Rangers - Phoenix 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly: 14. Betts (Žerdev, Rozsíval), 22. Dubinsky (Žerdev, Näslund), 48. Girardi (Žerdev, Dubinsky), 60. Gomez (Drury, Callahan) - 5. Lisin (O. Jokinen, Klee). Vylúčení: 1:2 na 2 min, navyše: Dubinsky - Carcillo obaja na 5 min za bitku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 36:36, brankári: Lundqvist - Bryzgalov. Diváci: 18 200.

Florida - Carolina 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

Góly: 8. Booth (Horton), 16. V. Peltonen (Dvořák, Welch), 38. V. Peltonen (B. McLean, G. Campbell) - 21. T. Ruutu (S. Samsonov, Seidenberg), 23. LaRose (E. Staal, S. Samsonov), Vylúčení: 2:0, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 22:29, brankári: Vokoun - Leighton. Diváci: 11 117.

Montreal - NY Islanders 3:4 pp a sn

Minnesota - Washington 4:3 (1:0, 1:0, 2:3)

Góly: 14. Clutterbuck (Bergeron), 26. Clutterbuck (Burns, Belanger), 44. Židlický (Bergeron, M. Koivu), 48. Sheppard (Bouchard, Burns) - 55. Bradley (Fehr), 57. Ovečkin (Fleischmann, JURČINA), 59. Nicklas Bäckström (Laich, Fehr). Vylúčení: 3:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 33:28, brankári: Niklas Bäckström - Theodore. Diváci: 18 568.

(za hostí Jurčina 0+1)

Anaheim - Colorado 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly: 11. Selänne (Perry, Getzlaf), 14. Kunitz (Morrison, Montador), 27. Pronger (Marchant, May), 52. Selänne (S. Niedermayer, Pronger) - 43. Laperriere (Liles, McCormick). Vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše: McIver - McLeod obaja na 5 min za bitku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 24:30, brankári: Giguere - BUDAJ (41. Raycroft). Diváci: 16 632.

(za hostí Budaj odchytal 39:48 minút, inkasoval 3 góly a kryl 16 striel)

Vancouver - Detroit 3:2 po predĺžení (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 23. Pyatt, 58. D. Sedin (S. Salo, Raymond), 63. S. Salo (DEMITRA, D. Sedin) - 10. Samuelsson (Lilja, Zetterberg), 37. Daciuk (Kronwall, Samuelsson). Vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: Hordichuk - McCarty obaja na 5 min za bitku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 24:34, brankári: Sanford - Osgood. Diváci: 18 630.

(za domácich Demitra 0+1)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Demitra prihrával na víťazný gól, bod pre Jurčinu