Deco chce po zranení nastúpiť proti Švédsku v kvalifikácii

SITA|24. mar 2009 o 12:55

Stredopoliar anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Deco tvrdo pracuje na tom, aby sa po zranení čo najskôr vrátil do zostavy svojho zamestnávateľa.

LONDÝN. Stredopoliar anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Deco tvrdo pracuje na tom, aby sa po zranení čo najskôr vrátil do zostavy svojho zamestnávateľa a obliekol si reprezentačný dres Portugalska. Brazílsky rodák sa zranil v ligovom stretnutí proti Manchestru City 15. marca a prvé správy z tábora "The Blues" hovorili o možnom konci sezóny pre 31-ročného špílmachra.

Momentálne Deco trénuje omnoho intenzívnejšie ako jeho spoluhráči. V telocvični tvrdo pracuje na tom, aby nestratil kondíciu. Tréner portugalskej reprezentácie Carlos Queiroz pomerne prekvapujúco nominoval bývalého stredopoliara FC Porto či FC Barcelona aj na zápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2010 v Juhoafrickej republike proti Švédsku. "Vždy som rád reprezentoval, je to pre mňa veľká česť. Dúfam, že do stretnutia proti Švédsku budem zdravotne v poriadku. Záleží na mojom tele, ako prijme tréningovú záťaž po zranení. Osobne sa cítim výborne, ale pri svalových zraneniach je proces rehabilitácie nevyspytateľný. Je veľmi dôležité, aby sme proti Švédom uspeli a pripísali si pred domácim publikom na konto tri body," zhodnotil Deco.

Portugalsko nastúpi na duel proti "Tre Kronor" v 2. skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2010 v sobotu 28. marca o 20.45 h SEČ v Porte.

Nachádzate sa tu:
Domov