Daum opúšťa Kolín, mieri do Fenerbahce

SITA|2. jún 2009 o 13:01

Futbalový klub nemeckej I. bundesligy 1. FC Kolín v utorok potvrdil, že z funkcie hlavného trénera prvého tímu odchádza Christoph Daum.

KOLÍN. Futbalový klub nemeckej I. bundesligy 1. FC Kolín v utorok potvrdil, že z funkcie hlavného trénera prvého tímu odchádza Christoph Daum, ktorý zrejme prijme ponuku z tureckého Fenerbahce Istanbul. Daum využil klauzulu v zmluve, podľa ktorej mohol ukončiť svoje pôsobenie k 30. júnu 2009. Napriek tomu bol jeho krok pre vedenie prekvapením, čo priznal aj manažér Michael Meier. Do Kolína prišiel Daum v novembri 2006 a v tej istej sezóne sa mu podarilo priviesť mužstvo z II. bundesligy späť do elitnej súťaže. V nej ako nováčikovia obsadili "capkovia" 12. miesto.

Správa z Kolína korešponduje s informáciami, že dni trénera španielskych majstrov Európy Luisa Aragonésa na lavičke Fenerbahce Istanbul sú zrátané a nahradiť by ho mal práve Daum. Aragonés v Istanbule nesplnil očakávania a mužstvo s tými najvyššími ambíciami skončilo v najvyššej domácej súťaži až štvrté. Daum nie je v tureckom futbale neznámou persónou, Fenerbahce trénoval v rokoch 2003 - 2006 a získal s ním dva ligové tituly. V ďalšom istanbulskom klube Besiktas strávil dve funkčné obdobia (1994 - 1996 a 2001 - 2002).

Nachádzate sa tu:
Domov