Dánsko na MS v hokeji 2021
Dánsko
MS v hokeji 2021
22.05.2021, Skupina A
4 - 3
0:0, 3:2, 1:1
Švédsko na MS v hokeji 2021
Švédsko

Ďalšie prekvapenie na MS. Švédov hetrikom zostrelil Jensen

Radosť hráčov Dánska v zápase proti Švédsku na MS v hokeji 2021.
Radosť hráčov Dánska v zápase proti Švédsku na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. máj 2021 o 13:24

Dánsko dnes zdolalo Švédsko vo svojom úvodnom zápase na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina A

Dánsko - Švédsko 4:3 (0:0, 3:2, 1:1)

Góly: 31. Nicklas Jensen (Jakobsen, Nicholas Jensen), 38. Nicklas Jensen (Boedker), 39. Kristensen (Nicklas Jensen), 49. Nicklas Jensen (M. Lauridsen, Boedker) – 23. C. Klingberg, 36. Tömmernes (C. Klingberg), 51. C. Klingberg (Lundkvist)

Rozhodcovia: Gofman (Rus.), Sidorenko - Goljak (obaja Biel.), Šlagain (Rus.), vylúčení: 1:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Dánsko: Dahm – Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Aabo, Larsen, Nicholas Jensen, Kristensen – Nicklas Jensen, Jakobsen, Boedker – Andersen, Jesper Jensen, Hardt – True, Bau Hansen, Meyer – Poulsen, From, Olesen – Madsen.

Švédsko: Fasth – Tömmernes, Lundkvist, Pilut, Nygren, Dahlbeck, Lööv, Pudas – Lundeström, Rakell, Olofsson – A. Kempe, Holmberg, Sörensen – Friberg, M. Kempe, Rasmussen – Lindholm, Lindberg, Klingberg – Wingerli

ONLINE prenos zo zápasu Dánsko - Švédsko na MS v hokeji 2021 ste mohli sledovať tu >>>

RIGA. Dánsko zvíťazilo vo svojom úvodnom zápase na MS v hokeji 2021. Favorizované Švédsko prekvapujúco zdolali 4:3.  

Svojho severského rivala zdolali vôbec prvýkrát v histórii svetových šampionátov. Hrdinom bol Nicklas Jensen, ktorý strelil hetrik a pridal aj jednu asistenciu. 

Švédom nestačili dva góly Carla Klingberga ani záverečná hra bez brankára, počas ktorej uzamkli súpera vo vlastnom obrannom pásme. 

Priebeh zápasu Dánsko - Švédsko na MS v hokeji 2021

I. tretina

Keď už v druhej minúte po strele Sörensena zazvonila žŕdka dánskej bránky, zdalo sa, že favorit bude mať zápas pevne v rukách.

Dáni sa však postupne čoraz viac osmeľovali a v prvej tretine mali hneď tri dobré šance. Obaja brankári však v úvodnej dvadsaťminútovke neinkasovali.

II. tretina

Aj druhá tretina odštartovala šancou Švédov. Neskôr ich poslal do vedenia Klingberg, ktorý využil veľkú chybu v rozohrávke súpera. V polovici zápasu však po šikovnom teči strelil Jensen svoj prvý gól v zápase - 1:1.

Tömmernes o päť minút neskôr vrátil Švédom vedenie, ale o necelé tri minúty dal Jensen druhý gól po skvelej práci Boedkera.

O ďalších 36 sekúnd napriahol od modrej čiary Kristensen a Dáni po prvý raz viedli. V závere druhej tretiny ešte Madsen opečiatkoval bránku Švédov.

III. tretina

V treťom dejstve mali viac šancí Dáni, no zapotil sa aj brankár Dahm. V 47. minúte musel vytiahnuť kľúčový zákrok pri nájazde Olofsona.

V 49. minúte zavŕšil Jensen hetrik, keď skóroval v presilovej hre. Švédi sa však nevzdali a dokázali znížiť, keď sa po druhý raz v zápase presadil Carl Klingberg.

V posledných dvoch minútach Švédi odvolali brankára a vyvinuli veľký tlak. Na Dahma smerovalo niekoľko striel, ale Dáni si už tri body postrážili. 



Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Ďalšie prekvapenie na MS. Švédov hetrikom zostrelil Jensen