21.06.2021 | Skupina B
21.06.2021 | Sk. B
1 - 4
(0:1)

Prvá výhra na turnaji znamená postup. Dánom pomohli aj Belgičania

Futbalisti Dánska na EURO 2020.
Futbalisti Dánska na EURO 2020. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|21. jún 2021 o 22:50 (aktualizované 21. jún 2021 o 23:58)

Dánsko dnes zdolalo Rusko v zápase ME vo futbale (EURO 2020 / 2021), pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Rusko - Dánsko 1:4 (0:1)

Góly: 70. Dzjuba (pen.) – 38. Damsgaard, 59. Y. Poulsen, 79. Christensen, 82. Maehle

ŽK: 28. Kudrjašov, 75. Divejev – 57. Delaney 

Rozhodcovia: Turpin – Danos, Gringore

Rusko: Safonov – Divejev, Džikija, Kudriašov (67. Karavajev) – Mario Fernandes, Ozdojev (62. Žemaletdinov), Zobnin, Kuziajev (67. Muchin) – Mirančuk (62. Sobolev), Dziuba, Golovin

Dánsko: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard -Wass (61. Stryger Larsen), Höjbjerg, Delaney (86. Jensen), Maehle - Braithwaite (85. Cornelius), Poulsen (61. Dolberg), Damsgaard (72. Nörgaard)

KODAŇ. Dánsko dnes zdolalo Rusko 4:1 v ďalšom zápase skupiny B na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Keďže Fíni prehrali s Belgičanmi 0:2, Dáni obsadili v tabuľke druhé miesto.

V sobotu o 18.00 h nastúpia v osemfinálovom dueli v Amsterdame proti Walesu.

Tabuľka: skupina B

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Rusko - Dánsko na ME vo futbale

I. polčas

Úvod zápasu veľa vzruchu nepriniesol, prevahu mali skôr Dáni, no nedokázali si vytvoriť priestor na zakončenie. Rusi vyčkávali na protiútoky a skúšali to nakopávanými loptami na Dziubu.

Po jednej z kontier sa dostal do šestnástky Golovin, dokázal sa uvoľniť, ale trafil stred brány, kde bol pozorný Schmeichel.

Rusi postupne vyrovnali hru, ale bez vážnejšieho ohrozenia domácej bránky. A Dáni to využili. V 29. minúte ešte Höjbjerg tesne minul, ale o deväť minút neskôr sa už diváci v Kodani tešili.

Damsgaard dostal loptu tesne za hranicou šestnástky a technicky trafil ideálne, Safonov ani nestihol reagovať - 1:0.

II. polčas

Rusi začali druhý polčas aktívne, ale Dáni ich tlak ustáli a v ofenzíve boli nebezpečnejší. Ich snahu korunoval v 59. minúte, keď Rusi hrubo chybovali v rozohrávke, Kuziajev sa snažil prihrať Safonovovi, ale lopta sa dostala k Poulsenovi a ten bez problémov zvýšil na 2:0.

Druhý zásah Dánov nakopol, hostia si nevedeli poradiť s vysokým napádaním súpera. Hoci pôsobili miestami až bezradne, predsa sa im podarilo zdramatizovať záver, keď Vestergaard fauloval v šestnástke Soboleva a Dziuba premenil jedenástku.

Napätie však vydržalo iba necelých desať minút, po rohovom kope Safonov predviedol sériu výborných zákrokov, ale na Christensenov projektil spoza šestnástky už nemal nárok - 3:1. Neprešli ani tri minúty a Rusi dostali knokaut, keď z protiútoku skóroval Maehle a definitívne rozhodol o triumfe Dánov.

Hlasy po zápase:

/zdroj: AFP/

Joakim Maehle, strelec štvrtého dánskeho gólu: "Nikdy som vo svojom živote nezažil niečo podobné. Atmosféra v kodaňskom Parkene je v každom zápase lepšia a lepšia. Najdôležitejšie je, že celé Dánsko je teraz jednotné. Musíme si užiť tieto krásne chvíle, som hrdý na celý tím."

Arťom Dzjuba, ruský útočník: “Zlomil nás prvý gól,. ktorý prišiel z čista-jasna. Nedokázali sme premieňať gólové šance a to sa na vrcholných podujatiach vždy vypomstí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Prvá výhra na turnaji znamená postup. Dánom pomohli aj Belgičania