Ďalšími posilami Slovana sú Kytnár a Dravecký

TASR|23. máj 2012 o 15:52

Od sezóny 2010/2011 pôsobil Kytnár v profesionálnej AHL v poprednom klube Oklahoma City Barons a striedavo aj v nižšej ECHL v mužstve Stockton Thunder.

BRATISLAVA. Novou posilou HC Slovan Bratislava v sezóne 2012/2013 bude člen širšieho reprezentačného kádra, 23-ročný stredný útočník Milan Kytnár.

Zmluvu s "belasými" podpísal na tri roky do 30. apríla 2015, informovalo vedenie klubu prostredníctvom tlačovej správy.

Talent z Topoľčian

Kytnár je odchovancom topoľčianskeho hokeja, ktorý dal Slovanu i slovenskej reprezentácii takých skvelých hráčov, akými sú Miroslav Šatan, Ľubomír Višňovský alebo Radoslav Hecl.

Za Topoľčany nastupoval v dorasteneckých, juniorských aj seniorských ligách. Medzi seniormi debutoval už ako šestnásťročný.

V lete roku 2007 Kytnára ako najlepšieho Slováka draftoval tím NHL Edmonton Oilers v 5. kole z celkového 127. miesta. Za tento klub nastúpil nedávno 11. januára 2012 aj na svoj doteraz jediný zápas v najlepšej lige sveta.

Medzitým si Kytnár vyskúšal juniorskú WHL v kluboch Kelowna Rockets, Saskatoon Blades a napokon Vancouver Giants. Od sezóny 2010/2011 pôsobil v profesionálnej AHL v poprednom klube Oklahoma City Barons a striedavo aj v nižšej ECHL v mužstve Stockton Thunder. Uplynulú sezónu dohral v najvyššej fínskej súťaži v klube HPK Hämeenlinna.

Kytnár prešiel aj mládežníckymi reprezentačnými výbermi Slovenska. V roku 2007 reprezentoval Slovensko na MS do 18 rokov. O dva roky neskôr bol členom úspešného Mikešovho výberu do 20 rokov, ktorý na MS 2009 v Kanade obsadil 4. miesto, pričom Kytnár bol druhým najproduktívnejším hráčom hneď po Tomášovi Tatarovi.

Kytnára si do širšieho reprezentačného výberu pred MS vo Fínsku vybral tréner Vladimír Vůjtek a absolvoval s ním 6 prípravných zápasov.

Do Slovana aj Dravecký

Slovan Bratislava angažoval do svojho prvého mužstva aj útočníka Vladimíra Draveckého. Informuje o tom oficiálna stránka klubu.

Dvadsaťšesťročný krídelník podpísal zmluvu do apríla 2014. Vladimír Dravecký v sezóne 2011/2012 v slovenskej extralige nastrieľal za konkurenčné mužstvo HC Košice 34 gólov, z toho 11 v play-off.

Na Slovensku hral v najvyššej súťaži doteraz iba za oceliarov. Popri tom má skúsenosti z pôsobenia v zámorskej profesionálnej AHL v klube Manchester Monarchs, v KHL odohral 7 zápasov za klub Jugra Chanty-Mansijsk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Ďalšími posilami Slovana sú Kytnár a Dravecký