Ďalší hokejista "na úteku" z NHL do KHL

SITA|9. okt 2008 o 14:29

Matt Murley mejde na farmu Caroliny ale do ruského Chabarovska.

CAROLINA. Američan Matt Murley po neúspechu v kempe Caroliny namiesto na farmu v Albany (AHL) zamieril do ruského Chabarovska (KHL) napriek platnej zmluve s "hurikánmi".

"Matt sa nás pýtal, či ho pustíme do Ruska, my sme odmietli. Má s našou organizáciou podpísanú zmluvu a je povinný plniť jej podmienky," vyhlásil generálny manažér Caroliny Jim Rutherford. "Murley sa v príprave ukázal v dobrom svetle. Považujeme ho za hráča, ktorý je pripravený kedykoľvek nahradiť niektorého z našich útočníkov," dodal Rutherford pre The News & Observer.

Dvadsaťosemročný Američan odohral v NHL 62 zápasov v dresoch Pittsburghu a Phoenixu, v ktorých zaznamenal 2 góly a 7 asistencií. V Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) by mal posilniť klub Amur Chabarovsk, v ktorom pôsobia dvaja Kanaďania: brankár Tyler Moss a útočník Kyle Wanvig. Pre samotného Murleyho nebolo jednoduché opustiť priateľov a rodinu. "Zostal by som v Albany, keby tam so mnou bola moja rodina a priatelia. Ale chcem sa otestovať v silnej súťaži. Myslím si, že je to krok vpred v mojej kariére," komentoval svoj odchod americký útočník.

Nachádzate sa tu:
Domov