Sekerov spoluhráč porušil klubové pravidlá, proti Chicagu nenastúpi

Andrej Sekera (vľavo) a brankár Anton Chudobin.
Andrej Sekera (vľavo) a brankár Anton Chudobin. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. feb 2021 o 11:50

Vynechal sobotňajší tréning.

FRISCO. Aj vďaka ruskému brankárovi Antonovi Chudobinovi vlani dokráčali hokejisti Dallasu až do finále bojov o Stanleyho pohár.

V aktuálnej sezóne má tento 34-ročný kazašský rodák na konte tri víťazstvá s úspešnosťou zákrokov 90,8%, ale štvrté zatiaľ nepridá.

V nedeľňajšom zápase proti Chicagu bude chýbať z disciplinárnych dôvodov. Sobotňajší tímový tréning vynechal, namiesto toho trénoval neskôr sám.

"Sme v klube jedna rodina a všetky problémy riešime vnútorne komunikáciou. Je veľmi otvorená. To málo pravidiel, čo máme, treba dodržiavať," povedal tréner Dallasu Rick Bowness.

Zároveň nešpecifikoval, či Chudobin vynechá jeden alebo aj viac zápasov. Momentálne je vedený medzi hráčmi, ktorí sa posudzujú na dennej báze.

Chudobina nahradí v bránke Stars Jake Oettinger, ktorý v troch zápasoch v tejto sezóne dvakrát vychytal víťazstvo. Pre 22-ročného Američana to boli vôbec prvé tri zápasy v najslávnejšej profilige.

Chudobin pred sezónou podpísal trojročný kontrakt s Dallasom na 10 miliónov USD. V tíme Dallas Stars majú momentálne mimo hry aj ruského útočníka Alexandra Radulova a slovenského obrancu Andreja Sekeru.

Dosiaľ 11-bodový Radulov pauzuje so zranením v spodnej časti tela, Sekera je už niekoľko dní na tzv. COVID-listine.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekerov spoluhráč porušil klubové pravidlá, proti Chicagu nenastúpi