Juniorka Chladoňová sa vtesnala do Top 10, u žien dominovali Holanďanky

Viktória Chladoňová.
Viktória Chladoňová. (Autor: Matej Červenka)
TASR|4. feb 2023 o 14:50

V pretekoch mužov do 23 rokov triumfoval belgický pretekár.

MS v cyklokrose 2023

Preteky žien elite:

1.

Fem van Empelová

Holandsko

54:42 min

2.

Puck Pietersová

Holandsko

+ 39 s

3.

Lucinda Brandová

Holandsko

+ 1:11 min

Preteky junioriek:

1.

Isabella Holmgrenová

Kanada

42:13 min

2.

Ava Holmgrenová

Kanada

+ 20 s

3.

Celia Geryová

Francúzsko

+ 47 s

9.

Viktória Chladoňová

Slovensko

+ 1:41 min

39.

Sofia Ungerová

Slovensko

+ 6:38 min

44.

Ema Smatanová

Slovensko

+ 7:23 min

Preteky mužov do 23 rokov:

1.

Thibau Nys

Belgicko

50:42 min

2.

Tibor Del Grosso

Holandsko

+ 4 s

3.

Witse Meeussen

Belgicko

+ 4 s


HOOGERHEIDE. Slovenská reprezentantka v cyklokrose Viktória Chladoňová obsadila na MS deviate miesto v kategórii junioriek. V holandskom Hoogerheide triumfovala v sobotu Kanaďanka Isabella Holmgrenová pred sestrou Avou Holmgrenovou. Bronz získala Francúzska Celia Geryová.

"Z výsledku sa, samozrejme, teším. Snažila som sa čo najlepšie to odjazdiť a nezraniť sa, keďže som do tohto týždňa mala problémy s rukou.

Vyšlo to dobre, podľa mojich očakávaní a som spokojná. Trať bola oproti predchádzajúcim dňom úplne iná, čo ma v úvode trochu zaskočilo a po štarte som sa kúsok prepadla. Ale snažila som sa dotiahnuť na vedúcu skupinu, to mi na nejaký čas i podarilo.

Do budúcna sa budem snažiť odjazdiť čo najviac cyklokrosových pretekov a hádam už nebude ani žiadne zranenie, ktoré by ma odstavilo od lepšieho výsledku," uviedla v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Chladoňová, ktorá sa napriek dvojmesačnému súťažnému výpadku zmestila do top desiatky.

Slovensko malo na štarte spolu tri juniorky. Sofia Ungerová skončila na 39. mieste a Ema Smatanová obsadila 44. priečku. Jazdilo sa v typickom cyklokrosovom počasí, sprevádzanom dažďom a mokrým blatistým povrchom.

"Viktória preukázala obrovský výkonnostný potenciál a veľký prísľub do budúcna, keď dokázala finišovať na 9. priečke, prakticky po zimnej všeobecnej príprave a fraktúre. Aj tak dokázala ako mladšia juniorka držať krok so svetovou špičkou.

Je škoda, že sa to nepodchytilo už skôr smerom k majstrovstvám sveta, lebo tam bol citeľný pretekový deficit posledných týždňov, či už v technike alebo vo výkone. Ale samozrejme, 9. miesto na MS je výborné a do budúcna veľký prísľub nielen pre náš cyklokros, ale vo všeobecnosti pre slovenskú cyklistiku v ženskej kategórii.

Ideálne nevyšiel deň Sofii Ungerovej, ktorá posledné dva týždne bojovala s chorobou a mala tam aj technické problémy. Takže jej umiestnenie tiež nebolo adekvátne potenciálu, ktorý ukazovala počas sezóny.

Na jednej strane teda trochu smolné preteky, na druhej strane výsledok v top 10 na majstrovstvách sveta je výborný,“ zhodnotil výkony Jakub Vančo, vedúci slovenskej výpravy.

V ženskej kategórii elite triumfovala domáca Holanďanka Fem van Empelová časom 54:42 min pred krajankami Puck Pietersovou (+39 s) a Lucindou Brandovou (+1:11 min.) Belgičan Thibau Nys zvíťazil v kategórii mužov do 23 rokov, druhý skončil Tibor Del Grosso z Holandska a tretí ďalší Belgičan Witse Meeussen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Juniorka Chladoňová sa vtesnala do Top 10, u žien dominovali Holanďanky