Vingegaard má o jedného pomocníka menej. Van Aert sa ponáhľa za manželkou

Wout Van Aert.
Wout Van Aert. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. júl 2023 o 09:20

Belgičan odstúpil z Tour de France.

BRATISLAVA. Wout van Aert nenastúpi vo štvrtok na štart 18. etapy Tour de France. Jonas Vingegaard tak v závere pretekov prišiel o jedného z dôležitých členov tímu.

Belgičan však v najbližších dňoch očakáva narodenie druhého potomka a bol s tímom dohodnutý, že bude môcť z Tour odísť skôr.

"S tímom sme sa dohodli, že teraz už je čas, kedy by som mal byť doma pri rodine. Je to možno trochu zvláštne rozhodnutie, ale vôbec to pre mňa nebola dilema," uviedol van Aert na sociálnych sieťach.

Od tímu sa odpojil už v stredu po skončení etapy. Z Courchevelu ho odviezol na letisko vrtuľník jedného zo sponzorov tímu Jumbo a následne letel za rodinou. Uplyulú noc tak strávil už mimo Tour de France.

Belgičan odstupuje z Tour v momente, keď je o celkovom víťazovi Tour v podstate rozhodnuté. Vingegaard má pred druhým v poradí Tadejom Pogačarom náskok viac ako 7 minút.

Sám van Aert však nenaplnil svoje ciele. Na Tour chcel vybojovať etapové víťazstvo. To sa mu nepodarilo. "Nevyšlo to. Wout sa o to pokúšal viackrát a bol blízko, ale jeho súperi boli silnejší. Je to škoda, ale že nemá etapové víťaszstvo nijako neznižuje jeho kvality," reeagoval pree Het Nieuwsblad športový riaditeľ Jumbo-Visma Arthur van Dongen.

Osemnásta etapa vo štvrtok by mala vyhovovať šprintérom. Vzhľadom na veľkú únavu cyklistov je však možné, že o víťazstvo bude bojovať únik.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Vingegaard má o jedného pomocníka menej. Van Aert sa ponáhľa za manželkou