Chladoňová zatienila aj účastníčku OH, najtesnejší bol súboj juniorov

Slovenská juniorská cyklistka Viktória Chladoňová.
Slovenská juniorská cyklistka Viktória Chladoňová. (Autor: Soňa Niková)
TASR|22. jún 2024 o 14:00 (aktualizované 22. jún 2024 o 18:25)

Spoločné MSR a MČR v cyklistike boli na programe v Jevíčku.

JEVÍČKO. Samuel Fedor získal titul majstra Slovenska v cestných cyklistických pretekoch v kategórii juniorov. Na spoločných MSR a MČR v Jevíčku sa presadil v špurte pred Lukášom Vranákom, tretí finišoval Dominik Sochan.

Víťazkou ženských pretekov sa stala slovenská juniorka Viktória Chladoňová, titul v kategórii žien vybojovala Nora Jenčušová.

Fedor (ŠK Železiarne Podbrezová) si na MSR vybojoval víťazné double, keďže predtým triumfoval aj v časovke juniorov.

"Isteže som si to predstavoval trochu ináč, teda, že by som odišiel v nejakej skupine, dokonca ideálne iba s Čechmi, no to sa nepodarilo.

Špurt bol plánom B, a to už vyšlo veľmi dobre. Teším sa, že mi tento týždeň vyšiel a ak by ma nominovali na ME či MS, budem sa tešiť a svedomito pripravovať," povedal Fedor pre webstránku Slovenského zväzu cyklistiky.

Český titul získal v tesnom tímovom súboji až na cieľovej páske Pavel Šumpík.

Chladoňová prišla do cieľa prvá osamotene s náskokom jeden a pol minúty pred skupinou, v ktorej bojovali o titul české pretekárky. Bola v nej aj Jenčušová, ktorá mala náskok 4:13,4 min pred druhou Teréziou Ciriakovou.

Viktória Chladoňová sa stala juniorskou majsterkou Slovenska v roku 2024.
Viktória Chladoňová sa stala juniorskou majsterkou Slovenska v roku 2024. (Autor: Soňa Niková)

"Od úvodu som sa dnes cítila dobre a vedela som, že mám dobré nohy. Chcela som to využiť a prísť do cieľa zničená, aby som si mohla povedať, že som odviedla maximum.

Dosť fúkalo, takže bolo veľmi ťažké ísť najmä v úsekoch proti vetru. Som rada za to, ako to dopadlo a teším sa," citoval portál cycling-info.sk juniorskú majsterku.

Jenčušová obhájila prvenstvo z predošlých dvoch ročníkov. "Dúfala som, že sa trochu zlepší moja forma od časovky, ale moje nohy boli opäť čistý betón.

Mala som iné ambície, chcela ukázať aktívnejšie preteky, ale prirodzená selekcia to urobila ako urobila, že som ostala vpredu s Češkami sama slovenská žena, keďže Viktória je juniorka, takže výsledok síce hovorí o zlate, no chcela som trochu viac ukázať.

Už som sa ani v samom závere, poslednom kilometri, netlačila medzi súperky, pretože som vedela, že Češky bojujú o olympiádu, takže som to už v pokoji došla do cieľa," povedala držiteľka miestenky na OH v Paríži.

Spoločné MSR a MČR v cyklistike

juniori: 1. Samuel Fedor (ŠK Železiarne Podbrezová) 3:04:31 h, 2. Lukáš Vranák (CK EPIC Dohňany) +1 s, 3. Dominik Sochan (CK Cykloglajza BB) +4

juniorky: 1. Viktória Chladoňová (Climberg) 2:44:26,3 h, 2. Anna Ržoncová (CK EPIC DOHŇANY) +5:36,5 min, 3. Sofia Ungerová (Cycling Academy Trenčín) +5:37,6

ženy: 1. Nora Jenčušová (BePink) 2:45:52,9 h, 2. Terézia Ciriaková (WCC) +4:13,4 min, 3. Alžbeta Bačíková (Bruvo Dukla Bratislava) +9:29,5

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Chladoňová zatienila aj účastníčku OH, najtesnejší bol súboj juniorov