21.07.2022 13:30
18. etapa
Lurdy > Hautacam
143,2 km
sport-ground-additional-data
hornatý
Jonas Vingegaard
Jumbo - Visma

VIDEO: Pogačar spadol v zjazde, jeho rival sa zachoval športovo

Tadej Pogačar na Tour de France 2022.
Tadej Pogačar na Tour de France 2022. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|21. júl 2022 o 17:00

Gesto dánskeho pretekára ocenil aj Alberto Contador.

BRATISLAVA. Stúpanie Col de Spandelles sa na Tour de France išlo vôbec prvýkrát. V 18. etape ho ako prvý vyšiel Wout van Aert, ktorý opäť dokázal, že je najuniverzálnejším pretekárom v súčasnom pelotóne.

Jeho tímový kolega Jonas Vingegaard si držal pozíciu za Tadejom Pogačarom, ktorému sa ani na šiesty pokus nepodarilo zbaviť svojho rivala.

Ešte dramatickejšie momenty sa udiali v následnom zjazde. Najskôr sa Vingegaardovi šmyklo zadné koleso a takmer spadol vo veľkej rýchlosti.

O niekoľko sekúnd už diváci pri obrazovkách pád videli, no v podaní slovinského cyklistu. Dvojnásobný víťaz Tour de France nepríjemne spadol, ale našťastie to bolo v podstatne nižšej rýchlosti ako to mohlo byť v prípade Dána.

"Tak to je snáď prvýkrát, čo som videl Pogačara na zemi," vravel komentátor Štěpán Straka v priamom prenose českej verzie Eurosportu.

Pogačar rýchlo naskočil späť na bicykel a začal stíhať muža v žltom drese. Ten sa však zachoval v duchu fair play, Slovinca počkal a podali si ruky.

Toto gesto ocenil aj bývalý španielsky cyklista Alberto Contador.

Robbie McEwen, ktorý trikrát vyhral zelený dres na Tour de France, to zhodnotil s humorom: "Ďakujem, že si ma počkal a teraz zaútočím znovu."

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»VIDEO: Pogačar spadol v zjazde, jeho rival sa zachoval športovo