21.07.2022 13:30
18. etapa
Lurdy > Hautacam
143,2 km
sport-ground-additional-data
hornatý
Jonas Vingegaard
Jumbo - Visma

Prísť lepším spôsobom o víťazstvo sa nedalo. Pogačar: Nič neľutujem

Slovinský cyklista Tadej Pogačar počas Tour de France 2022.
Slovinský cyklista Tadej Pogačar počas Tour de France 2022. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|21. júl 2022 o 19:55

Vingegaard má na dosah triumf na Tour de France.

HAUTACAM. Jonas Vingegaard je najsilnejším mužom tohtoročnej Tour de France.

Zvládol všetky nástrahy. Vo štvrtok v kľúčovej horskej etape odolal útokom svojho najväčšieho súpera, ukázal, že sa vie zachovať ako džentlmen a na cieľovom stúpaní zlomil odpor Tadeja Pogačara.

Po osemnástich etapách vedie pred dvojnásobným šampiónom o 3 minúty a 26 sekúnd. O taký náskok by mohol prísť len veľkou zhodou okolností. 

„Je to neuveriteľné. Ráno som povedal priateľke a dcére, že dnes chcem pre ne vyhrať etapu. Toto víťazstvo patrí im,“ hovoril 25-ročný Vingegaard. 

„V cieli som bol rád, že to mám za sebou. Bolo to neuveriteľne náročné. Ostávajú nám ešte dva dni do Paríža. Preto nechcem ešte hovoriť o víťazstve, máme pred sebou ešte dve etapy. Musíme byť ostražití,“ doplnil.  

„Je silnejší. Podľa mňa už zvíťazí. Bol to krásny súboj,“ hovoril bývalý víťaz Tour a spolukomentátor Eurosportu Alberto Contador.

Van Aert zaťal zuby a Pogačara zlomil

Vingegaard vedel, že ohroziť ho môže len jeden muž - Pogačar.

Dvojnásobný šampión spustil 40 kilometrov pred cieľom sériu nástupov. Neúnavne skúšal, či jeho rival nemá slabší deň alebo či nestratí pozornosť. 

Dán bol však pozorný, aj keď si Slovinec len išiel pre fľašu s vodou. Skutočne neurobil žiadnu chybu, a nielen to, ukázal aj veľké gesto, keď Pogačara počkal. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Prísť lepším spôsobom o víťazstvo sa nedalo. Pogačar: Nič neľutujem