20.07.2022 13:15
17. etapa
Saint-Gaudens > Peyragudes
129,7 km
sport-ground-additional-data
hornatý
Tadej Pogačar
UAE Team Emirates

Pogačar prišiel o ďalších dvoch kolegov, Majka sa kuriózne zranil

Poliak Rafal Majka vo farbách tímu UAE Emirates.
Poliak Rafal Majka vo farbách tímu UAE Emirates. (Autor: Reuters)
SITA|20. júl 2022 o 13:52

Na Tour de France je už len päť tímov v kompletnom zložení.

BRATISLAVA, Druhý muž priebežnej klasifikácie na prestížnych cyklistických pretekoch Tour de France, Slovinec Tadej Pogačar, prišiel pred stredajšou 17. etapou o dvoch kolegov z tímu UAE Emirates.

V pretekoch predčasne skončili Španiel Marc Soler a Poliak Rafal Majka. Obhajca prvenstva tak má k dispozícii už iba troch pomocníkov - Dána Mikkela Bjerga, Američana Brandona McNultyho a Švajčiara Marca Hirschiho.

Soler musel opustiť pelotón, pretože v utorok mal žalúdočné problémy, v etape sa veľmi trápil a do cieľa prišiel až za predpísaným limitom.

Majka síce v utorok prišiel do cieľa, no pri záverečnom stúpaní zlyhala reťaz na jeho bicykli a poľský jazdec si pritom poranil sval. V stredu predpoludním sa ešte bol rozjazdiť, no problémy mu nedovolili pokračovať.

Porúčal sa už aj prvý člen tímu Lotto Soudal. Belgičan Tim Wellens, ktorý bol v utorok členom úniku, mal pozitívny test na koronavírus.

Počas 17. etapy musel taktiež odstúpiť z pretekov Talian Fabio Felline z tímu Astana-Premier Tech. Felline mal síce negatívny test na koronavírus, ale podľa stanoviska tímu na twitteri je chorý a už niekoľko dní sa na pretekoch trápil.

Na "Starej dáme" pokračuje ešte päť tímov v kompletnom osemčlennom zložení - Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, Movistar a B&B Hotels - KTM.

Tadej Pogačar bojuje o žltý dres lídra s Dánom Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma) a zatiaľ na neho stráca 2:22 min. Tretí je priebežne Brit Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) s mankom 21 sekúnd na Pogačara.

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Pogačar prišiel o ďalších dvoch kolegov, Majka sa kuriózne zranil