Sagan opäť zaostal. Jeho tímový kolega sa v cieli na seba hneval

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|3. sep 2023 o 17:10

Víťazstvo dosiahol úradujúci francúzsky majster.

Bretagne Classic 2023

Jednorazové preteky (Plouay - Plouay, 258 km):

1.

Valentin Madouas

Francúzsko

Groupama - FDJ

 6:15:22 h

2.

Mathieu Burgaudeau

Francúzsko 

TotalEnergies

+ 0 s

3.

Felix Großschartner

Rakúsko

UAE Emirates

+ 0 s

4.

Stefan Küng

Švajčiarsko

Groupama - FDJ

+ 1 s

5.

Jasper De Buyst

Belgicko

Lotto Dstny

+ 17 s

6.

Marc Hirschi

Švajčiarsko

UAE Emirates

+ 17 s


Peter Sagan

Slovensko

TotalEnergies

nedokončil

PLOUAY. Peter Sagan má za sebou zrejme posledný štart v pretekoch kategórie World Tour. Štvrtýkrát v kariére absolvoval preteky Bretagne Classic.

Rodák zo Žiliny sa držal v pelotóne, ktorý sa napriek členitému terénu s množstvom krátkych stúpaní držal pohromade ešte aj 30 km pred cieľom.

Vpredu bol v tom čase iba osamotený Stefan Küng, ktorý je síce kvalitný časovkár, no proti presile súperov nemal veľkú šancu na sólové víťazstvo.

Následne začali pribúdať nástupy, na čo už slovenský vicemajster nedokázal reagovať. Preteky dokončilo len 88 pretekárov, Sagan medzi nimi nebol.

Bretagne Classic absolvoval päťkrát, z toho pri svojom debute skončil siedmy (2010), no následne trikrát nedokončil a vlani obsadil 107. miesto.

Rolu lídra tímu TotalEnergies prebral Mathieu Burgaudeau, no po prejazde cieľovou čiarou bol poriadne nahnevaný. Niekoľkokrát buchol do riadidiel.

VIDEO: Záver cyklistickej klasiky Bretagne Classic 2023

Francúz išiel výborne a nechýbal v záverečnej štvorčlennej skupine, ktorá bojovala o víťazstvo. Prevahu mal tím Groupama-FD a využil ju.

Zozadu, pomerne ďaleko pred cieľom, nastúpil francúzsky národný šampión Valentin Madouas a nedovolil, aby sa cez neho Burgaudeau dostal.

Okrem Sagana neuspeli ani viacerí favoriti.

Mathieu van der Poel absolvoval prvé preteky v dúhovom drese pre majstra sveta, no spolu s Christophom Laportom nestačil tempu už 27 km pred koncom.

Holanďan napokon prišiel do cieľa na 74. mieste s mankom takmer deviatich minút. Tesne za ním sa umiestnil aj spomenutý líder tímu Jumbo-Visma.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan opäť zaostal. Jeho tímový kolega sa v cieli na seba hneval