Jeho štart bol otázny. Generálku na monument však Sagan nevynechá

Peter Sagan v drese francúzskeho tímu TotalEnergies.
Peter Sagan v drese francúzskeho tímu TotalEnergies. (Autor: Reuters)
Sportnet|14. mar 2022 o 19:50

Na Miláno - Turín doposiaľ štartoval len raz.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista a trojnásobný majster sveta Peter Sagan sa v stredu predstaví na talianskej klasike Miláno - Turín. Na sociálnej sieti twitter o tom informoval jeho francúzsky tím TotalEnergies.

Štart žilinského rodáka na podujatí, ktoré je generálkou pred úvodnou monumentálnou klasikou sezóny Miláno - San Remo (19. marca), bol ohrozený po tom, čo nedokončil etapové preteky Tirreno Adriatico.

Sagan síce skončil v druhej etape na kvalitnom štvrtom mieste, ale do tej nasledujúcej už nenastúpil. Dôvodom boli žalúdočné problémy, ku ktorým sa pridala aj horúčka. Informoval o tom portál cyclingnews.

Na pretekoch Miláno - Turín štartoval Sagan doposiaľ len raz. V roku 2020 obsadil štvrté miesto, keď v záverečnom špurte nestačil na Wouta van Aerta, Caleba Ewana a na víťazného francúzskeho rýchlika Arnauda Démara.

Treba však doplniť, že vôbec najstaršie cyklistické preteky boli v tejto sezóne presunuté z tradičného októbrového na marcový termín.

Tridsaťdvaročný Slovák by mohol opäť šprintovať o víťazstvo, no TotalEnergies má aj záložné plány. Okrem Sagana a štvorice Francúzov sú v nominácii aj kvalitní šprintéri Niccoló Bonifazio a Edvald Boasson Hagen.

Spomenutá klasika má dĺžku necelých 200 kilometrov a rovinatý charakter. Aj preto nebude štartovať obhajca prvenstva Primož Roglič.

Na štarte nebude chýbať olympijský víťaz z Ria 2016 Greg van Avermaet či Brit Mark Cavendish, ktorý na Tour de France vyrovnal rekord Eddyho Merckxa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Jeho štart bol otázny. Generálku na monument však Sagan nevynechá