Sagana čakajú preteky v Holandsku a Belgicku, súperiť bude aj s Ewanom

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SITA/AP)
SITA|29. aug 2021 o 16:00

Na štartovej listine budú aj ďalší Slováci.

BRATISLAVA. Až traja slovenskí cyklisti figurujú v zostave tímu Bora-Hansgrohe na preteky Okolo Beneluxu (Benelux Tour), predtým známe ako BinckBank Tour či Eneco Tour, ktoré sa už v pondelok začnú v holandskom Surhuisterveene.

Okrem Erika Bašku a Juraja Sagana bude v hre aj trojnásobný majster sveta Peter Sagan, ktorý sa predstaví súťažne prvýkrát od svojho predčasného odstúpenia z Tour de France 8. júla pre zranenie kolena.

Nabitá štartová listina 

Keďže sedemetapové preteky Benelux Tour sa odohrajú v málo členitom teréne Holandska a Belgicka, k slovu prídu najmä elitní šprintéri.

V zostavách jednotlivých družstiev figuruje viacero známych rýchlikov na čele s Austrálčanom Calebom Ewanom, Holanďanom Dylanom Groenewegenom, Kolumbijčanom Fernandom Gaviriom či Belgičanom Timom Merlierom.

Atraktívne môžu byť najmä súboje Petra Sagana s Calebom Ewanom, keďže po ich vzájomnej kolízii zavinenej Austrálčanom na Tour de France napokon obaja museli odstúpiť zo slávnych pretekov.

Organizátori sú spokojní aj s menoslovom jazdcov pre celkové poradie či ďalšie víťazstvá v etapách, akými sú Tom Dumoulin, Remco Evenepoel, Jasper Stuyven, Geraint Thomas, Kasper Asgreen či Wilco Kelderman. 

Viacerí z nich sú svetoví časovkári, ktorí si prídu na svoje najmä v utorkovej jazde proti chronometru na jedenásť kilometrov v meste Lelystade.

Dobrá príprava pred MS 

Tri zo štyroch úvodných etáp ponúkajú šance na hromadný šprint, zatiaľ čo záverečný víkend v Belgicku by mal byť v znamení útokov klasikárov.

Najmä posledná siedma etapa na trase Namur - Geraardsbergen (181,8 km) bude dobrou prípravou na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v druhej polovici septembra v podobnom teréne vo Flámskom regióne.

"Toto je najpôsobivejší zoznam mien, aké sme dosiaľ mali na Benelux Tour,“ uviedol Christophe Impens, generálny riaditeľ organizátora Golazo Cycling.

"Máme tiež veľa belgických a holandských cyklistov, pre ktorých to bude možnosť ukázať kvalitu a vybojovať si nomináciu na majstrovstvá sveta. Tešíme sa na sedemdňový ohňostroj svetovej cyklistiky," dodal Impens.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagana čakajú preteky v Holandsku a Belgicku, súperiť bude aj s Ewanom