Možno vyhrám štvrtý titul a skončím s cyklistikou, smeje sa Sagan

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|20. sep 2022 o 12:10

Možno bude štartovať na troch MS v jednom roku.

BRATISLAVA. Už nie je takým postrachom pre súperov. Pri predpovediach ho odborníci spomínajú stále zriedkavejšie.

Väčšinou sa jeho meno objaví, keď sa hovorí o víťazoch z minulých rokov. Súperi i legendy o ňom však hovoria s veľkým rešpektom a pre fanúšikov je stále hlavným magnetom. 

Peter Sagan sa v Austrálii v tichosti pripravuje na majstrovstvá sveta. Posledné štarty v tejto sezóne mu nevyšli podľa predstáv. Kanadské klasiky v Québecu a v Montreale nedokončil. Podpísali sa pod to aj žalúdočné problémy. 

„Nebola to moja najlepšia sezóna, ale ani najhoršia a preto nie som si istý, že by som ju musel teraz zachrániť dobrým výsledkom. Takto sa na to nepozerám,“ vysvetľoval Peter Sagan v rozhovore pre cyclingnews.com.

Po skončení Tour de France nemal výsledok, ktorý by ho radil do širšieho okruhu favoritov. V tejto sezóne ho rovnako ako vlani trápil covid.

Najskôr ho prekonal v januári, na jar prekonal zase zápal dýchacích ciest, žalúdočné problémy, horúčky a postcovidový syndróm.

V momente keď sa zdalo, že všetky problémy prekonal a vyhral na Okolo Švajčiarska 3. etapu, znova sa nakazil covidom. 

„Za posledné dva roky som svoju prípravu pred štartom sezóny musel absolvovať trikrát. Vydržím toho veľa, ale posledné dva roky boli náročné. Vždy som sa dokázal vrátiť silný a niečo som vyhral.

Tento rok to bola etapa na Okolo Švajčiarska a na Tour de France som bol tiež v etapách vpredu. Raz to mohlo vyjsť a víťazstvo na Tour by názor ľudí zmenilo.“

Prečo by som nemohol vyhrať? pýta sa

Od vypuknutia pandémie covidu však vybojoval slovenský majster len 8 víťazstiev a mnohí ho už neradia na veľkých pretekoch do okruhu favoritov. To však môže byť pre súperov chyba, najmä pokiaľ ide o majstrovstvá sveta. 

Aj bývalý Saganov kolega Alberto Contador pripomína, že Sagana neradno odpisovať, pretože sa zakaždým dokáže vrátiť.

„Možno vyhrám štvrtý titul a ukončím kariéru...“ hovoril Sagan s úsmevom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Možno vyhrám štvrtý titul a skončím s cyklistikou, smeje sa Sagan