Rozhodol až finiš po kockách. Nemec si uchmatol víťazstvo v poslednej chvíli

Nemecký cyklista Phil Bauhaus.
Nemecký cyklista Phil Bauhaus. (Autor: Reuters)
Sportnet|9. aug 2021 o 19:00 (aktualizované 9. aug 2021 o 19:32)

Dosiahol už šiesty tohtoročný triumf.

Okolo Poľska 2021

1. etapa: Lublin - Chelm (216,4 km):

1.

Phil Bauhaus

Nemecko

Bahrain - Victorious

5:01:24 h

2.

Álvaro José Hodeg

Kolumbia

Deceuninck - Quick-Step

+ 0 s

3.

Hugo Hofstetter

Francúzsko

Israel Start-Up Nation

+ 0 s

4.

Edward Theuns

Belgicko

Trek - Segafredo

+ 0 s

5.

David Dekker

Holandsko

Jumbo-Visma

+ 0 s

6.

Dion Smith

Austrália

Team BikeExchange

+ 0 s

CHELM. Víťazom úvodnej etapy cyklistických pretekov Okolo Poľska sa stal nemecký šprintér Phil Bauhaus z tímu Bahrain - Victorious.

Na 216 kilometrovej dlhej trati zvládol viaceré stúpania v záverečnom dojazde po dlažobných kockách doslova v poslednej chvíli predstihol Álvara Josého Hodega z tímu Deceuninck - Quick-Step. 

Nemec dosiahol svoje 16. profesionálne víťazstvo, z toho šieste v tomto roku. Nadviazal na dobrú formu z pretekov Okolo Slovinska, kde ovládol dve etapy a skončil tretí v bodovacej súťaži.

Tretie miesto si vybojoval Francúz Hugo Hofstetter z tímu Israel Start-Up Nation, no vďaka pozbieraným bonifikačným sekundám ho predstihol pretekár z trojčlenného denného úniku Jevgenij Fedorov z Kazachstanu. 

"Veril som si, že dnes môžem dosiahnuť dobrý výsledok. Máme úžasnú sezónu a dobre sme sa pripravili na tieto preteky. Dnešná dlhá etapa bola od začiatku kontrolovaná a 50 km pred koncom to začalo byť nervózne.

V záverečnom okruhu odviedli chlapci skvelú prácu. Držal som sa za zadným kolesom Gaviriu a videl som ako vzniká medzera za jazdcom Deceunincku.

Snažil som sa ho dostihnúť, na posledných 150 metrov som si ušetril energiu a som rád, že to vyšlo," povedal Bauhaus krátko po svojom víťazstve. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Rozhodol až finiš po kockách. Nemec si uchmatol víťazstvo v poslednej chvíli