Kubiš potvrdil výbornú formu pred OH, triumfoval na Veľkej cene Poľska

Lukáš Kubiš vyhral Veľkú cenu Poľska 2024.
Lukáš Kubiš vyhral Veľkú cenu Poľska 2024. (Autor: Facebook Elkov Kasper Czech Cycling Team)
SITA|22. júl 2024 o 13:37

Presadil sa v šprinte šesťčlennej skupiny.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Lukáš Kubiš zvíťazil v nedeľňajších pretekoch v rámci Veľkej ceny Poľska.

Dvadsaťštyriročný pretekár tak potvrdil veľmi dobrú formu pred olympijskými hrami 2024 v Paríži, kde bude ako jediný mužský cyklista reprezentovať Slovensko.

Na 173 km trati z Glogówa do Grebocice sa presadil v šprinte šesťčlennej skupiny, v ktorej boli aj štyria Poliaci a jeden Luxemburčan.

Kubiš: V cieľovom finiši som si všetko postrážil

"Veľmi dobre išli chlapci z tímu, ktorí sťahovali úniky. Najskôr sme boli vpredu asi pätnásti, snažil som sa skupinu preto ešte roztrhať. Asi 20 km pred cieľom v kopci som nastúpil a selekcia sa podarila.

V cieľovom finiši som si všetko postrážil a mohol som odplatiť kolegom z tímu ich predchádzajúcu prácu. Pred olympiádou ma čaká posledná príprava a tou bude Czech Tour,“ cituje slová úradujúceho majstra Slovenska oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Kubiš k zisku dvoch národných titulov - v časovke aj v pretekoch s hromadným štartom - a k aprílovému víťazstvu na rakúskej jednorázovke Kirschblütenrennen, pridal štvrtý tohtoročný triumf na podujatí z kalendára UCI.

Po prestupe do tímu Elkov-Kasper vykazuje od začiatku sezóny skvelú fazónu a z hľadiska zisku bodov do rebríčka UCI patrí aktuálne do prvej dvadsiatky svetového poradia v rámci kontinentálnej úrovne.

Príprava smeruje na olympijský vrchol

Rodák zo Zvolena sa predstaví na druhých olympijských hrách. V japonskom Tokiu 2020 obsadil v časovke 37. miesto. Už na začiatku júla povedal, že sa na olympijské hry mimoriadne teší.

Pod piatimi kruhmi by chcel vylepšiť výsledok Petra Sagana z OH 2012 v Londýne, ktorý tam skončil na 34. mieste.

"Od začiatku roka smerujeme prípravu na olympijský vrchol. Chcem tam zajazdiť čo najlepšie. Bude to zážitok sa celý život a veľmi sa na to teším," povedal vtedy Kubiš

Preteky mužov i žien v cestnej cyklistike sa budú začínať i končiť na OH v Paríži pri Eiffelovej veži.

Preteky mužov, naplánované na 3. augusta, na 273-kilometrovej trati povedú okolo zámku Versailles a kostola Sacre-Coeur na Montmartri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kubiš potvrdil výbornú formu pred OH, triumfoval na Veľkej cene Poľska