Dvakrát triumfoval na MS. Úspešný cyklista mal zabiť svoju manželku

Rohan Dennis.
Rohan Dennis. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|31. dec 2023 o 10:30

Melissa Hoskinsová v nemocnici podľahla svojim zraneniam.

BRATISLAVA. Profesionálny cyklista a dvojnásobný majster sveta v časovke Rohan Dennis údajne v sobotu zapríčinil smrť svojej manželky.

Ako informovali viaceré zahraničné média, záchranári boli približne o 20:00 privolaní na miesto nehody v Medindie (predmestie Adelaide, pozn.) po tom, čo viacerí svedkovia informovali, že ženu zrazilo auto.

Tou bola Melissa Hoskinsová, manželka austrálskeho cyklistu. S vážnymi zraneniami ju previezli do nemocnice Royal Adelaide, kde následne zomrela.

"Dennisa obvinili z prečinu usmrtenia nebezpečnou jazdou, šoférovaním bez náležitej starostlivosti a ohrozením života," informoval aj Fox Sports.

Tridsaťdvaročná Hoskinsová sa venovala cestnej aj dráhovej cyklistike. Zúčastnila sa olympijských hier v Londýne a Riu de Janiero. V roku 2017 sa však pomerne skoro rozhodla ukončiť cyklistickú kariéru.

Rohan Dennis po časovke Elite na MS v cyklistike 2019.
Rohan Dennis po časovke Elite na MS v cyklistike 2019. (Autor: TASR/AP)

S Dennisom tvorili manželsky pár od roku 2018 a ešte pred zopár dňami zverejnili fotografiu so svojimi dvoma deťmi, ako prajú šťastné a veselé Vianoce.

Víťaz etáp na Tour de France, Gire aj Vuelte bol v noci prepustený na kauciu, aby sa 13. marca dostavil na Magistrátny súd v Adelaide.

"Sme zdrvení. Naše myšlienky sú s jej rodinou a príbuznými. Nikdy na Teba nezabudneme. Odpočívaj v pokoji, Mel," píše tím Jayco AIUla, v ktorom pôsobila účastníčka dvoch olympijských hier ešte pod názvom GreenEDGE.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Dvakrát triumfoval na MS. Úspešný cyklista mal zabiť svoju manželku