Konal som hlúpo, kajal sa cyklista. Usmrtil domáceho miláčika ministra

Antonio Tiberi.
Antonio Tiberi. (Autor: Antonio Tiberi/ instagram)
Miloslav Šebela|28. feb 2023 o 12:35

Tiberi vyviazol s pokutou 4000 eur.

BRATISLAVA. Veľký talent, juniorský majster sveta a raz možno aj nástupca Vincenza Nibaliho. V Taliansku tak vnímajú 21-ročného cyklistu Antonia Tiberiho.

Mladý cyklista má pred sebou veľkú budúcnosť. Pred pár dňami skončil na pretekoch Okolo Spojených arabských emirátov v celkovom poradí na 7. mieste. Lenže tento týždeň sa dostal pred súd, kde ho usvedčili z bizarného prečinu.

Tiberi vzduchovkou strelil do mačky, ktorú tým usmrtil. Zviera však patrilo ministrovi turizmu v San Marine Federicovi Pedinimu Amatiovi.

Za usmrtenie mačky dostal Tiberi pokutu štyritisíc eur.

"Chcel som pušku len otestovať," vravel Tiberi pred súdom. Podľa súdnej zápisnice sa postavil do okna svojho bytu v San Marine a namieril na mačku, ktorá prechádzala po ulici Via Istriani a strieľal na jej hlavu.

Mačka bola na mieste mŕtva.

Minister San Marina zalarmoval políciu, ktorá ľahko zistila, že sa strieľalo z okna bytu mladého cyklistu tímu Trek - Segafredo. Ten to na súde ani nezapieral.

Okrem pokuty mu súd strelnú zbraň Hatsan BT65 SB Elite zabavil.

Minister Pedini Amati si myslí, že trest je príliš mierny.

"Mačka nikomu neprekážala," povedal minister podľa denníka Corriere delle Serra. "Moja trojročná dcéra ju milovala. Nemôžete zabiť domáce zviera a vyviaznuť s pokutou 4 000 eur."

Ocenil však, že sa Tiberi k činu priznal a nezapieral.

Tiberi hovoril, že strieľal aj na dopravné značenie.

"Priznávam, že som sa - hlúpo a bez rozmýšľania - pokúsil zasiahnuť mačku... Na moje prekvapenie som ju naozaj trafil...

Nemal som v úmysle zviera zabiť. Nemyslel som si, že by mohla zbraň spôsobiť smrť," obhajoval sa juniorský majster sveta Tiberi.

Tím Trek v utorok pretekára suspendoval na 20 dní. O konaní svojho pretekára vraj až do medializácie v tíme netušili. Tiberiho plat počas jeho suspendácie chce Trek venovať oranizácii, ktorá sa venuje pomoci a ochrane zvierat.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Konal som hlúpo, kajal sa cyklista. Usmrtil domáceho miláčika ministra