Cs. Szücs ml. možno do Nordhornu ku Kukučkovi

SITA|29. máj 2008 o 14:34

NORDHORN 29. mája (SITA) - V najvyššej nemeckej súťaži hádzanárov od novej sezóny zrejme pribudnú dvaja mladí Slováci. Devätnásťročný juniorský reprezentant Patrik Hruščák z IS Košice mieri do štvrtého ...

NORDHORN 29. mája (SITA) - V najvyššej nemeckej súťaži hádzanárov od novej sezóny zrejme pribudnú dvaja mladí Slováci. Devätnásťročný juniorský reprezentant Patrik Hruščák z IS Košice mieri do štvrtého tímu bundesligovej tabuľky Rhein-Neckar Löwen. "Kluby sú už dohodnuté, zostáva už len podpísať pripravenú štvorročnú zmluvu s opciou," poznamenal Patrikov otec a zároveň tréner Košičanov Ján Hruščák.

Novinkou je, že o 20-ročného člena mužského národného tímu Csabu Szücsa ml. (nar. 28. 7. 1987) prejavil eminentný záujem HSG Nordhorn, v ktorom má prvý rok úspešného pôsobenia za sebou Slovák Peter Kukučka. Funkcionári Nordhornu sa zameriavajú na získavanie talentovaných hráčov, a preto si vyhliadli aj 203 cm vysokú spojku HC Erlangen. Jeho dres oblieka Szücs ml. od roku 2002 a v nedávno skončenom súťažnom ročníku sa s ním stal šampiónom regionálnej ligy - skupiny Juh a zároveň vybojoval postup do II. bundesligy. "Csaba by chcel hrať za Nordhorn," poznamenal riaditeľ klubu Bernd Rigterink na margo záujmu o syna bývalého vynikajúceho československého i slovenského reprezentanta. Svoj názor pripojil aj tréner víťaza Pohára EHF 2007/2008 Ola Lindgren: "Je to zaujímavý mladý hráč, o ktorého musí byť záujem."

Szücs ml. si s družstvom HSG už raz aj zatrénoval a v hale Euregium si na vlastné oči pozrel predposledný tohtosezónny súboj svojich potenciálnych budúcich spoluhráčov proti Hamburgu (31:29). V Nordhorne, ktorý skončil v I. bundesligy piaty, sa stretol s bývalým spoluhráčom z Erlangenu Steffenom Weinholdom a aj so svojím reprezentačným kolegom Petrom Kukučkom. Ten na jeho adresu poznamenal: "Doteraz som Csabu nepoznal až tak dobre, pretože v národnom tíme zatiaľ dlho nepôsobí." Obaja sa však znovu stretli v stredu v Bratislave, kde začali prípravu na dvojzápas II. fázy kvalifikácie MS 2009 proti Slovinsku.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Cs. Szücs ml. možno do Nordhornu ku Kukučkovi