Crvena zvezda Belehrad je na pokraji bankrotu

TASR|17. apr 2009 o 11:34

Najznámejší srbský futbalový klub Crvena zvezda Belehrad sa topí v dlhoch. Podľa miestnych médií dlhuje čiastku vo výške 22,3 miliónov eur.

BELEHRAD.

Generálny sekretár klubu Saša Kozič informoval, že sa im nazbierali dlhy vo výške 28,5 miliónov eur, avšak 6,2 miliónov im ešte dlžia. Podľa Koziča sa dlhy začali hromadiť v roku 2005, keď sumu 6,9 miliónov eur pokryli 10 miliónovou bankovou pôžičkou.

Generálny sekretár ďalej obvinil z momentálnych finančných ťažkostí Dragana Stojkoviča. Ten bol v rokoch 2005-2007 prezidentom klubu a podľa slov Koziča utratil okolo 49 miliónov eur, ktoré obdržali z prestupov.

"Najjemnejší výraz aký môžem použiť je, že manažment sa choval voči Crvenej zvezde maximálne nezodpovedne," uviedol Kozič.

Najznámejšiemu srbskému klubu hrozí katastrofa v podobe bankrotu. Hráči už niekoľko mesiacov nedostali platy, bankové účty klubu sú zablokované a pre finančné problémy sa začína s exekúciou.

Crvena zvezda dlží 8 miliónov eur manažmentu, 2 milióny hráčom a ďalších 13,5 miliónov eur bankám, informoval Kozič. Ďalej uviedol, že klub by sa mal "celý prebudovať" a "zlepšiť svoje športové výsledky," aby začal zarábať a splácať bankové pôžičky.

Crvena zvezda, ktorá je víťazom Pohára európskych majstrov z roku 1991, je momentálne v lige na treťom mieste, 14 bodov za mestskými rivalom Partizanom.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov