Cristiano Ronaldo v Manchestri už za stogólovou métou

SITA|16. nov 2008 o 12:48

Tréner futbalového klubu Manchester United Sir Alex Ferguson verí, že Portugalčan Cristiano Ronaldo je po zranení opäť v najlepšej forme.

MANCHESTER. Dokázal to aj v sobotu, keď v zápase 13. kola Premier League vsietil dva z piatich gólov "červených diablov" do siete Stoke City a dostal sa za magickú hranicu stovky presných zásahov.

Portugalský krídelník sa presadil hneď po troch minútach a svoj druhý presný zásah zaznamenal v závere, keď v 89. min upravil na konečných 5:0 pre domácich. Pre rodáka z Madeiry to bol zároveň stý a stoprvý gól v drese Manchestru. "Je to skvelý úspech. Cítim sa dobre, som na seba hrdý. V klube pôsobím šiestu sezónu a už som prekonal hranicu 100 gólov," povedal Portugalčan. "Ronaldo je rýchly a nebezpečný rovnako ako pred júlovým zranením. Potreboval čas, no od zápasu k zápasu sa zlepšoval a konečne už skóroval aj z priameho kopu," uviedol Sir Alex Ferguson.

Ďalším hrdinom sobotnajšieho zápasu bol ešte len 17-ročný futbalista Danny Welbeck, ktorý raz bude možno rovnakou hviezdou United ako Ronaldo. Welbeck vystriedal v 63. min Park Ji-Sunga a v 84. min sa zapísal do streleckej listiny. "Celý život si bude pamätať, že sa mu podarilo skórovať v debutovom zápase," povedal na adresu reprezentanta Anglicka do 19 rokov kormidelník ManU.

Nachádzate sa tu:
Domov