Cristiano Ronaldo strelil prvý gól v drese Realu

Cristiano Ronaldo oslavuje svoj prvý súťažný gól v drese Realu Madrid.
Cristiano Ronaldo oslavuje svoj prvý súťažný gól v drese Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. júl 2009 o 09:30

Prvý gól najdrahšieho futbalistu planéty Cristiana Ronalda v drese Realu Madrid padol z penalty.

MADRID. Portugalský krídelník ním otvoril skóre utorkového záverečného stretnutia základnej B-skupiny predsezónneho turnaja Peace Cup s ekvádorským tímom Liga de Quito. Španielsky veľkoklub zvíťazil na domácom Štadióne Santiaga Bernabéua 4:2 a zabezpečil si postup do semifinále, kde sa v piatok 31. júla stretne v Seville s lídrom A-skupiny Juventusom Turín.

V 48. min súboja s víťazom vlaňajšieho ročníka Juhoamerického Pohára osloboditeľov si Ronaldo sám vypýtal nedovolený zákrok v šestnástke od súperovho obrancu Norberta Arauja a potom si nenechal ujsť exekúciu najvýhodnejšej štandardnej situácie. Moment vyvolal emócie na lavičke LDU, tréner hostí Jorge Fossati ju dokonca pre protesty musel opustiť.

V dobrom svetle sa ukázali aj lacnejšie letné posily "bieleho baletu" s menej zvučnými menami. V 53. min Esteban Granero usmernil do siete Ronaldovu strelu vyrazenú brankárom Ligy Alexandrom Domínguezom. "Pirát", ako Granera prezývajú, potom pripravil akciu, na konci ktorej bol presný zásah nemeckého obrancu Christopha Metzeldera. Gólový účet duelu uzavrel ďalší nováčik v kádri Realu Alvaro Negredo. Tréner madridského supertímu Manuel Pellegrini môže ľutovať iba zranenie útočníka Arjena Robbena v závere prvého polčasu. Za hostí korigoval stav v 68. a 86. min Enrique Vera.

Juventus už istý postup dovŕšil v Jereze stredajším triumfom 3:0 nad kórejským mužstvom Seongnam Ilhwa Čchunma.

Peace Cup - stredajšie výsledky:

A-skupina

Juventus Turín (Tal.) - Seongnam (Kór. rep.) 3:0 (1:0)

Góly: 40. Iaquinta, 52. Diego, 70. Legrottaglie

B-skupina

Real Madrid (Šp.) - LDU Quito (Ekv.) 4:2 (0:0)

Góly: 48. C. Ronaldo (11 m), 53. Granero, 71. Metzelder, 90.+ Negredo - 68. a 86. Vera

Juventus Turín a Real Madrid sa stretnú v prvom semifinále v piatok 31. júla na Štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána v Seville

Nachádzate sa tu:
Domov