Cristiana Ronalda rozčuľujú fauly protihráčov

SITA|10. mar 2009 o 16:31

Hviezdny krídelník anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Cristiano Ronaldo tvrdí, že zostať pokojný po fauloch od súperových protihráčov je pre neho veľmi náročné.

MANCHESTER. Hviezdny krídelník anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Cristiano Ronaldo tvrdí, že zostať pokojný po "okopávaní" od súperových protihráčov je pre neho veľmi náročné. Dvadsaťštyriročná superhviezda "červených diablov" je podľa vlastného názoru až príliš často terčom nedovolených zákrokov.

Portugalský reprezentant berie tvrdé súboje počas zápasov ako každodennú súčasť futbalového povolania. "Je pre mňa ťažké krotiť emócie po nedovolených zákrokoch zo strany súperov. Stále sa snažím kontrolovať svoj hnev, ale nie vždy sa mi to darí. Priznávam, že v tomto aspekte sa musím ešte zlepšiť," povedal Ronaldo v rozhovore pre britský denník The Sun.

"Najmä v dôležitých stretnutiach s búrlivou atmosférou mi to robí veľký problém. Mám len 24 rokov, ale už som odohral veľké množstvo dôležitých zápasov. V podstate mi lichotí, že niekedy je jedinou možnosťou, ako ma zastaviť, faul protihráča. Nemám z toho strach, je to prirodzená súčasť futbalu, ale často ma nedovolený zákrok rozhnevá," uzavrel najlepší futbalista sveta v roku 2008.

Najbližší duel odohrá Manchester United na domácom štadióne v stredu v odvetnom osemfinálovom súboji Ligy majstrov 2008/09 proti Interu Miláno. Prvé vzájomné stretnutie na San Sire skončilo bezgólovou remízou. "Verím, že ak strelíme gól, tak nám už postup neunikne. Bude to veľmi ťažké, ale som si istý, že uspejeme," sebavedome prognózoval Cristiano Ronaldo.

Nachádzate sa tu:
Domov