Cristiana Ronalda dostal ďalšie ocenenie

SITA|19. dec 2008 o 13:09

Hviezda anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Cristiano Ronaldo rozšíril zbierku svojich tohtoročných triumfov.

LONDÝN. V hlasovaní prestížneho futbalového časopisu "World Soccer" sa 23-ročný rodák z Funchalu s veľkým náskokom stal najlepším hráčom roka 2008, keď získal takmer 50 percent hlasov všetkých zúčastnených čitateľov (48,4%).

Portugalský krídelník, ktorý je horúcim kandidátom na titul Hráča roka podľa FIFA a tento rok už získal ocenenie Zlatá lopta v ankete France Footballu, ako aj honor Hráč roka 2008 podľa hlasovania 57 500 profesionálnych futbalistov združených v medzinárodnej asociácii FIFPro, predbehol kanoniera FC Barcelona Lionela Messiho (15,1 percenta hlasov) a útočníka FC Liverpool Fernanda Torresa (13,6 percenta).

Messi zvíťazil medzi mladými hráčmi pred svojím argentínskym reprezentačným spoluhráčom Sergiom Agüerom z Atlética Madrid. Najlepším národným výberom sa podľa očakávania stala reprezentácia Španielska, ktorá v júni vybojovala titul majstra Európy. Za najúspešnejšieho trénera uplynulého roka zvolili účastníci ankety kouča Manchestru United Alexa Fergusona, druhú priečku obsadil Luis Aragónes.

Nachádzate sa tu:
Domov