Ramsay bude naďalej trénerom hokejovej reprezentácie

Craig Ramsay.
Craig Ramsay. (Autor: SME - JOZEF JAKUBČO)
Juraj Berzedi, Marián Szűcs|4. sep 2019 o 10:51

Generálnym manažérom národného tímu ostane Šatan.

BRATISLAVA. Tréner Craig Ramsay bude naďalej viesť slovenskú hokejovú reprezentáciu.

Informoval o tom šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan. Ten už pred niekoľkými dňami priznal, že Ramsay je preňho prvou voľbou a s inými trénermi vôbec nerokoval.

"Dohodli sme sa na ročnom kontrakte. Craig bude na budúci rok viesť tím na dvoch dôležitých turnajoch. Prvým sú majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku a druhým augustová kvalifikácia na olympiádu," uviedol Šatan.

Generálnym manažérom ostáva Šatan

Na poste generálneho manažéra ostane Šatan. Na tejto pozícii pracoval už v predchádzajúcich dvoch sezónach.

"Ponuky som dal dvom ľuďom, ale zatiaľ sme sa nedohodli. Na tejto pozícii ostávam ja. Je to však otvorené, počas sezóny sa to môže zmeniť. Obsadenie tohto postu nevnímam ako veľký problém" načrtol Šatan.

Dohoda s Ramsaym bola podľa neho jednoduchá.

"Po šampionáte som mal obavy, či sa dohodneme. Čakali sme, ako dopadnú voľby nového prezidenta. Keď sme sa bavili teraz, všetko šlo hladko. Už prvý návrh, ktorý sme mu dali, akceptoval," uviedol Šatan.

Podmienky novej zmluvy sú rovnaké ako doteraz. "Aj finančné," povedal Šatan.

Hlavným cieľom je olympiáda

Šatan už hovoril aj o cieľoch, ktoré bude mať reprezentácia pod Ramsayho vedením v nasledujúcej sezóne.

"Na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku sa chceme dostať na vyššie priečky ako v posledných rokoch, takže jednoznačne postúpiť do play off," reagoval šéf zväzu.

Ešte dôležitejší bude podľa neho augustový kvalifikačný turnaj o postup na olympiádu v Pekingu v roku 2022.

"Turnaj chceme organizovať na Slovensku. Máme troch súperov, ktorých treba poraziť, aby sme mali naše národné mužstvo na ďalšej olympiáde. To bude primárny cieľ," zdôraznil Šatan.

Súpermi Slovenska budú Bielorusko, Rakúsko a jeden z úspešných tímov z predchádzajúcej časti kvalifikácie (rozhodne sa o ňom vo februári 2020).

Na olympiádu do Pekingu postúpi len víťaz turnaja. Slovensko má právo podujatie zorganizovať, o presnom dejisku sa zatiaľ nerozhodlo.

Asistentov vyberú neskôr

Angažovanie Ramsayho ešte musí potvrdiť výkonný výbor hokejového zväzu, ktorý bude zasadať vo štvrtok. Šatan však žiadne komplikácie nepredpokladá, s členmi výkonného výboru už o Ramsaym hovoril.

"Viem, že sú s touto voľbou spokojní a nemal by byť problém, aby jeho nomináciu schválili," reagoval.

Ramsay príde na Slovensko začiatkom októbra. Na pozícii jeho asistentov by mali byť ľudia, s ktorými už v reprezentácii spolupracoval.

"Počas dvoch turnajov v tomto roku je to zatiaľ otvorené. Pozrieme sa na mená, ktoré tam boli doteraz, a možno dáme šancu aj niekomu novému," naznačil Šatan.

"Radi by sme zapojili Roba Petrovického (vlani bol Ramsayho asistentom - pozn. red.). Je trénerom dvadsiatky, ale po novom roku mu nejaké povinnosti odpadnú. Budeme sa s ním baviť a na majstrovstvách sveta by sme ho radi videli," doplnil.

Ramsay priniesol moderný štýl

Ramsay viedol reprezentáciu už v predchádzajúcich dvoch sezónach. Štartoval s ňou na olympiáde v Pjongčangu a dvoch majstrovstvách sveta.

S reprezentáciou sa ani na jednom z týchto turnajov neprebojoval do štvrťfinále, hra tímu sa však stále zlepšovala.

Na májových majstrovstvách sveta na Slovensku predvádzal národný tím odvážny a moderný hokej a väčšina fanúšikov si želala, aby Ramsay pri reprezentácii pôsobil aj naďalej.

Prvým turnajom v tejto sezóne bude pre národný tím novembrový Nemecký pohár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ramsay bude naďalej trénerom hokejovej reprezentácie