Čontofalský chce odísť zo Zenitu Petrohrad

SITA|30. mar 2009 o 17:03

Slovenský futbalový brankár Kamil Čontofalský má dosť vysedávania na lavičke Zenitu Petrohrad a jednoznačne hodlá čoskoro zmeniť pôsobisko.

PETROHRAD. V úvode rozhovoru s gólmanom, ktorý naposledy nastúpil na súťažný zápas za spomenutý ruský klub 29. novembra 2007 v Pohári UEFA proti Norimbergu, takto zhrnul situáciu ruský magazín Šport deň za dňom.

"Neskrývam, že som chcel preč už v zime, ale, žiaľ, nepodarilo sa to. Teraz, dúfam, odídem v lete. Šancu, že si tu zahrám, prakticky nemám, v decembri sa mi končí platnosť zmluvy a chcem opustiť Zenit," otvorene vyhlásil 30-ročný košický rodák Čontofalský, ktorý prišiel do Ruska v roku 2003. Na priamo formulovanú otázku odvetil. "Áno. V lete určite chcem zmeniť klub. Azda nájdem dôstojný variant na predĺženie mojej kariéry. Problémom zostáva, či niekto prejaví záujem o brankára nechytajúceho rok a pol."

Bývalý gólman Košíc a Bohemiansu Praha Čontofalský odmietol konkretizovať mužstvá, ktoré mali záujem o jeho služby: "Nemá to zmysel. Čo bolo, bolo." O prípadnej vysnívanej krajine svojej športovej budúcnosti uviedol: "Je mi to v podstate jedno. Podstatné bude iba to, aby som nastupoval. Miesto je potom podružné. Budem uvažovať o akejkoľvek možnosti. Úprimne však hovorím, že sa mi príliš nechce na Slovensko či do Čiech. Ak nebude iné východisko, Česko by som zobral, no Slovensko určite nie."

Čontofalský zdôraznil, že kým je a bude hráčom Zenitu, zostáva jeho prístup k povinnostiam voči tomuto klubu absolútne profesionálny. "Som pripravený kedykoľvek vybehnúť na ihrisko. Všetko je so mnou v poriadku. Som zdravý, trénujem. Rodinku mám pri sebe, deťom sa darí, a to je najdôležitejšie. Mám dobrú náladu. Klíma síce zatiaľ neteší, ale verím, že čoskoro sa vyjasní," s úsmevom povedal Čontofalský a dodal: "Dostali sme teraz niekoľko dní na oddych a strávim ich s najbližšími v Paríži.

Nachádzate sa tu:
Domov