Conora McGregora vyzval na súboj už aj legendárny Anderson Silva

Vladimír Bilohuščin|17. jan 2017 o 01:00

Hviezdny Brazílčan navrhuje súboj v catchweigt, ktorú by obaja bojovníci mohli zvládnuť.

Na to, že s írskym zápasníkom chce bojovať takmer každý, sme si už zvykli. Veď Conor je stroj na peniaze a prípadná výhra môže vystreliť každého zápasníka do najvyššej platovej triedy, ako sme tomu boli svedkom u Nate Diaza. Je až neuveriteľné, aké spektrum váhových kategórii dokáže pokryť. Po pérovej a ľahkej váhe sa totiž začala chytať aj kategória welterová (Woodley), bantamová (Garbrandt) a najnovšie dokonca aj váha stredná.

Keď sa pred časom Anderson Silva vyjadroval, že by chcel šampióna ľahkej váhy zmlátiť, brali sme to iba ako ´trash talk´ na obranu Jose Alda. Tentokrát sa ale zdá, že jeden z najlepších bojovníkov histórie MMA to myslí úplne vážne.

„Už som zostarol a začínam sa porovnávať s každým. Chcel by som zmlátiť toho trpaslíka... ešte raz, ako sa volá? McGregor. To nie je provokácia. Len som zabudol. Som už starý. Starí ľudia vedia, aké to je. Mám ozajstnú potrebu otestovať sa proti nemu. Myslím si, že je to človek, ktorý má nezvyčajné schopnosti. Neviem, či by bol schopný dosiahnuť váhu 81, 82 kg, čo je váha, ktorú by som zvládol, ale je to chlapík, s ktorým by som sa pred ukončením kariéry chcel stretnúť. Myslím, že by to bol výborný zápas pre svet bojových športov a históriu UFC,“ hovorí Silva pre Globo TV.

Ešte predtým, ako sa v úplne teoretickej rovine môže pomýšľať na tento zápas, musí prejsť Silva cez nebezpečného Dereka Brunsona, s ktorým sa v New Yorku stretne na podujatí UFC 208. McGregor je zasa v nekonečnom vyjednávaní o zápase s boxerom Floydom Mayweatherom. Conor má tak momentálne na tácke viac nereálnych zápasov, ako tých, ktoré sú logickým vyústením situácie v ľahkej, či pérovej divízii.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Conora McGregora vyzval na súboj už aj legendárny Anderson Silva