Conor McGregor sľubuje veľké veci

Vladimír Bilohuščin|17. okt 2016 o 02:00

UFC 205 sa nezadržateľne blíži a nebol by to Conor, keby zasa nerozvíril pokojné hladiny.

Madison Sqare Garden, to je miesto, kde historicky po prvý krát, privíta New York najlepších bojovníkov planéty. Práve podujatie UFC 205 chce nechať zabudnúť na trpké UFC 200 a priniesť divákom najlepšie predstavenie dekády. Ak ale chceme hovoriť o prepisovaní historických tabuliek, napadne nám iba jedno meno, Conor McGregor (20-3 MMA, 8-1 UFC). Ten samozrejme na takomto významnom podujatí nechýba a spoločne s Eddie Alvarezom (28-4 MMA, 3-1 UFC) zaobstará hlavný zápas večera. Je tu ale jeden problém, Alvarez nie je Diaz a teda môžeme zabudnúť na poriadny ´trash talk´, či ohadzovanie fľašami. Predaj podujatia tak vzal McGregor do vlastných rúk a vydal rovno dve zaujímavé vyhlásenia.

Najprv absolvoval ´povinnú jazdu´, keď predpovedal knokaut v prvom kole, potom prišli na rad čísla. Reč je o rekorde v predaných vysielaniach cez službu pay-per-view, kde Conor predpovedá pokorenie dvojmiliónovej hranice. Momentálne má Ír na konte 1,65 milióna predajov práve z posledného zápasu s Nate Diazom, ktorým sa dostal na prvé miesto rebríčka. Pred sebou má tvrdý oriešok, navýšenie nákupov o 350 tisíc. Aj keď je táto hranica posunutá riadne vysoko, určite nie je nereálna. Ešte sme totiž neboli svedkami tak nabitej karty, ktora ponúkne až tri titulové zápasy.

„Som si 100 percentne istý, že to bude rekord. Hovorím o tom, že sa do toho vložilo veľa peňazí,“ hovorí McGregor. „UFC 202 nebolo takmer vôbec podporené, všetky peniaze šli na promo UFC 200. UFC 202 bolo hodné dvojnásobku toho, čo bolo vynaložené na reklamu. UFC 202 zlomilo pay-per-view rekord s veľmi malou propagáciou, s veľmi, veľmi slabou kartou pred hlavnými zápasmi. Tentokrát máte mňa, máte New York, máte históriu a máte veľa faktorov. Do propagácie sa vkladá veľa peňazí.“

Druhou, azda dôležitejšou správou, je oznámenie veľkého prehlásenia, ktorého sa od McGregora dočkáme po UFC 205.

„Kúpte si pay-per-view a ostante naladení,“ povedal McGregor pre MMAjunkie. „Ani nežmurknite, bude to veľké!“

O čo by malo ísť zatiaľ známe nie je. Zákulisné informácie z Írskej tlače ale naznačujú, že si Conor naplánoval minimálne ročnú pauzu, niektoré zdroje dokonca predpovedajú ukončenie kariéry. Dôvodom by malo byť údajné tehotenstvo Conorovej priateľky Dee Devlin, ktorá by mala očakávať ich prvé dieťa. V nedávnom rozhovore toto veľké prehlásenie naznačil aj Dana White, ktorý taktiež narážal na veci mimo bojového prostredia.

„Sú tu... ako to povedať? Sú tu iné okolnosti, ktoré zohrajú rolu po tomto súboji. Je to niečo z úplne iného prostredia, ale je to Conorova záležitosť, nie moja. Nechávam to prehlásenie na Conora, až na to bude pripravený,“ prezradil White v relácii ´Outside The Cage´.

Odpovede na všetky otázky dostaneme 12. novembra na podujatí UFC 205.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Conor McGregor sľubuje veľké veci