23.05.2023 | Skupina B
23.05.2023 | Sk. B
4 - 1
(3:0, 0:1, 1:0)

Keď Slováci vyhrajú, môžu večer kričať Hopp Schwiiz! (Sportnet podcast)

Sportnet podcast - špeciál k MS v hokeji 2023.
Sportnet podcast - špeciál k MS v hokeji 2023. (Autor: Sportnet)

Slovenskí hokejisti v stredu určite odletia z Rigy, akurát ešte nevedia kam.

RIGA. Slovenských hokejistov čaká v utorok posledný zápas v B-skupine na majstrovstvách sveta, o 11.20 hrajú proti Nórom. Po ňom sa zbalia a budú čakať. V stredu určite z Rigy odletia, akurát ešte nevedia kam. Či do fínskeho Tampere alebo domov.

Matematika je jasná. Na zloženie štvrťfinálového puzzle musia zapadnúť ešte dve skladačky. Prvou je víťazstvo Slovákov proti Nórom za tri body. Druhou prehra Lotyšov v riadnom hracom vo večernom zápase proti Švajčiarom.

Priamo z dejiska MS v hokeji v Rige

Slováci absolvovali v pondelok v Rige tímové fotenie. Po ňom sa ešte chvíľu preberala názorová výmena medzi kapitánom Marekom Hrivíkom a Liborom Hudáčkom bezprostredne po nedeľňajšom zápase proti Slovincom, na ktorú s odstupom niekoľkých hodín reagovali obaja aktéri.

Proti Nórom hrali Slováci naposledy v decembri minulého roka, v Bratislave vyhrali jasne 6:0. Bolo pri tom aj deväť hráčov, ktorí sú v Ramsayho výbere na MS v Rige. Podobné ofenzívne predstavenie ešte na šampionáte neukázali. V šiestich zápasoch skórovali iba jedenásťkrát. 

S moderátorom Stanom Benčatom sa dozviete:

  • Ako reagovali s odstupom času na výmenu názorov Marek Hrivík a Libor Hudáček?
  • Prečo Švajčiari nevypustia večerný duel proti Lotyšom?

V prípade, že Slováci splnia proti Nórom cieľ, pozornosť hráčov i fanúšikov sa upriami na večerný duel Švajčiarska a Lotyšska.

Domáci tím je po úvodných dvoch prehrách s Kanadou a Slovenskom na vlne eufórie a lotyšskí priaznivci už rozoberajú šance tímu vo štvrťfinále proti USA či Švédsku.

Favoritom zápasu však budú Švajčiari, aj napriek tomu, že majú isté prvenstvo v B-skupine. Zatiaľ sú stopercentní, hrajú vo veľkej pohode, šampionát si užívajú. A motiváciou pre nich môže byť aj štedrý finančný bonus.

Čo sa dialo v pondelok v Rige a prečo pôjdu Švajčiari proti Lotyšom naplno? Vypočujte si ďalší diel podcastu Sportnet priamo z dejiska MS.

Všetky podcasty Sportnet.sk nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Keď Slováci vyhrajú, môžu večer kričať Hopp Schwiiz! (Sportnet podcast)