Cítil sa výborne. Lomnický nemal vo fínskom Turku ani jeden platný pokus

Marcel Lomnický dostal nový impulz.
Marcel Lomnický dostal nový impulz. (Autor: TASR)
SITA|13. jún 2017 o 20:02

Poľský kladivár Pawel Fajdek utvoril nový svetový výkon roka.

TURKU. Slovenskému kladivárovi Marcelovi Lomnickému (ŠK Dukla o. z. Banská Bystrica) sa na atletickom mítingu Paavo Nurmi Games vo fínskom Turku nedarilo.

V súťaži, ktorá sa počítala do prestížneho seriálu IAAF, z troch nemal ani jeden platný pokus a ďalšie tri hody už nemohol v 11-člennom štartovom poli absolvovať.

"Cítil som sa výborne a vo forme, ale technicky mi to v posledných dňoch vôbec nejde. Trikrát som trafil do vrhačskej klietky. Aj napriek chladnému počasiu sa dnes dalo hodiť ďaleko, čo ukázal aj Pawel Fajdek, ktorý prekonal v pohode osemdesiatku," uviedol 29-ročný Lomnický.

Cítil som sa výborne a vo forme, ale technicky mi to v posledných dňoch vôbec nejde. Trikrát som trafil do vrhačskej klietky.


Marcel Lomnický

Lomnický, piaty z olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro i majstrovstiev Európy 2016 v Amsterdame, absolvoval v Turku piate tohtoročné preteky. V Coral Gables na Floride hodil 77,92 metra, v poľských Kielciach 76,19 metra, v nemeckom Halle 74,94 metra a minulú sobotu v poľskom Štetíne 74,33 metra.

Víťazný Poliak Pawel Fajdek, s ktorým Lomnický od jesene trénuje, utvoril v šiestom pokuse svetový výkon roka 82,40 metra. Vlastné predošlé maximum zlepšil o deväť centimetrov. Na ďalších priečkach skončili Poliak Nowicki (76,71) a Barejša z Bieloruska (76,56).

Nedarilo sa ani predchádzajúcim dvom olympijským víťazom - londýnsky Maďar Pars bol ôsmy (73,67) a riodejaneirský Nazarov z Tadžikistanu piaty (75,69).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Cítil sa výborne. Lomnický nemal vo fínskom Turku ani jeden platný pokus