Čile obájilo titul na Copa América, vo finále zdolalo Argentínu

Čiľania vyhrali druhý raz za sebou na Copa América.
Čiľania vyhrali druhý raz za sebou na Copa América. (Autor: SITA/AP)
TASR|27. jún 2016 o 06:34

Čiľania vyhrali finálový zápas v penaltovom rozstrele.

Copa América - finále:

Argentína - Čile 0:0, 2:4 po rozstrele zo značky 11 m

rozstrel: Vidal - nedal, Messi - nedal, Castillo 0:1, Mascherano 1:1, Aranguiz 1:2, Agüero 2:2, Beausejour 2:3, Biglia nedal, Silva 2:4

rozhodoval: Lopes (Braz.), CK: 43. Rojo - 28. Diaz, 82.026 divákov

Čile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Vidal, Diaz, Aranguiz - Fuenzalida (80. Puch) - Vargas (109. Castillo), Sanchez

Argentína: Romero - Mercado, Otamendi, Mori, Rojo - Biglia, Mascherano, Banega (111. Lamela) - Messi - Higuain (70. Agüero), Di Maria (57. Kranevitter)

EAST RUTHERFORD. Futbalisti Čile obhájili titul na Copa America. Vo finále 45. ročníka turnaja na štadióne v americkom East Rutherford zdolali rovnako ako vlani Argentínu 4:2 po jedenástkovom rozstrele.

V riadnom hracom čase i po predĺžení sa zápas skončil bezgólovou remízou.

Čiľania nadviazali na domáci triumf zo Santiaga a stali sa prvým tímom od roku 1947, ktorý dokázal vyhrať prestížny turnaj dvakrát za sebou.

Argentínčania neprerušili 23-ročné čakanie na veľkú trofej a prehrali tretie finále na vrcholnom podujatí za sebou.

V rozstrele totiž zlyhal hviezdny Lionel Messi, ktorý pri úvodnom pokuse prestrelil bránku a vo štvrtej sérii aj Lucas Biglia. Z čílskeho tímu zo značky bieleho bodu nemieril presne iba Arturo Vidal.

Lionel Messi minul bránku.
Lionel Messi minul bránku. (Autor: SITA/AP)

Pre dvojnásobných majstrov sveta sú jedenástky čiernu morou, vo vlaňajšom rozstrele prehrali 1:4. Obe mužstvá dohrávali s desiatimi hráčmi.

V 28. minúte išiel po druhej žltej karte predčasne do kabín Čiľan Marcelo Diaz. V 43. minúte brazílsky rozhodca Heber Lopes vylúčil argentínskeho obrancu Marcela Roja.

Zatiaľčo futbalisti "La Roja" oslavovali druhý triumf na Cope, Messi plakal na trávniku.

"Opäť sme ukázali, že tento tím nemá žiadnych hraníc. Neustále bojujeme a ideme za svojim cieľom. Prežívame krásne chvíle, druhé víťazstvo na Cope je pre nás sladkou odmenou za tvrdú drinu," citovala agentúra dpa slová Vidala, stredopoliara Bayernu Mníchov.

"Argentínčania poskladali prvotriedny tím, no nezľakli sme sa ich. Opäť sa potvrdilo, že toto je zlatá generácia čílskych futbalistov, ktorá prepisuje históriu," zdôraznil Vargas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Čile obájilo titul na Copa América, vo finále zdolalo Argentínu