Cieľom SR do 18 rokov záchrana, kapitán chce semifinále

SITA|11. apr 2008 o 11:31

BRATISLAVA 11. apríla (SITA) - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov odchádza v piatok do ruskej Kazane, kde sa od nedele predstaví na majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie. Podľa ...

BRATISLAVA 11. apríla (SITA) - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov odchádza v piatok do ruskej Kazane, kde sa od nedele predstaví na majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie. Podľa trénera Jozefa Čepana je prioritou tímu postup zo skupiny a vyhnutie sa bojom o záchranu. "Prvoradým cieľom je postup zo skupiny, teda umiestnenie do tretieho miesta v základnej päťčlennej skupine. V nej máme dvoch veľmi silných súperov Kanadu a Rusko a okrem nich Nemecko a Dánsko. Myslím si, že o tretiu priečku sa pobijeme my, Dáni a Nemci," povedal pre agentúru SITA kouč výberu. Hrať sa bude v dvoch skupinách, v druhej figurujú Švédsko, Fínsko, USA, Švajčiarsko a Bielorusko. Víťazi skupín postupujú priamo do semifinále, tímy z druhých a tretích miest hrajú štvrťfinále. "Mužstvo je už týždeň pokope, zostali iba tí hokejisti, ktorí pocestujú na šampionát. Mrzia ma zranenia Tomáša Tatára, Martina Bakoša a Matúša Raisa, napriek tomu je udržanie v našich silách," dodal Jozef Čepan. V jeho výbere sú prevažne hráči z domácej juniorskej súťaže, ale aj z českej ligy. Zo zámoria prišiel na zraz iba Valerián Potičný, ktorý študoval v Kanade a hrával za Kings Edgehill School. Kapitánom tímu je mladý Popradčan Adam Lapšanský, ktorý vo štvrtok oslávil osemnáste narodeniny. "Každý hovorí o postupe zo skupiny, ja si myslím, že máme na viac. Ak budeme hrať ako tím, môže sa nám podariť aj postup do prvej štvorky," uviedol pre agentúru SITA kapitán výberu. Jeho tajným snom je byť najlepším strelcom šampionátu. "Kto by nechcel byť najlepším. Je to cieľ každého hokejistu. Už minulý rok som bol na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie, takže je to môj druhý šampionát. Počas sezóny ma sledovali skauti, už som dostal aj nejaké ponuky, ale iba výkony na majstrovstvách sveta rozhodnú o tom, či pôjdem do zámoria," priblížil Adam Lapšanský.

Počas záverečného sústredenia pred majstrovstvami sveta v ruskej Kazani (13. - 20. apríla 2008) absolvoval Čepanov výber vo štvrtok 10. apríla modelované stretnutie s reprezentáciou do 20 rokov. Mladší výber prehral 2:4, góly strelili Tomáš Hričina a Tomáš Sýkora.


Nominácia SR 18 na MS v Rusku (Kazaň, 13. - 20. 3. 2008):


Brankári: Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR), Matej Kristín (HKm Zvolen).


Obrancovia: Michal Pichnarčík, Peter Slimák (obaja HC Košice), Martin Štajnoch (MŠHK Prievidza), Michal Šiška (HKm Zvolen), Tomáš Staňo (Dukla Trenčín), Matej Múčka (Slovan Bratislava), Martin Dulák (HC Spišská Nová Ves).


Útočníci: Tomáš Hričina (HC Košice), Marek Lisoň, Martin Sloboda, Miroslav Preisinger (všetci Slovan Bratislava), Martin Uhnák (HK Ardo Nitra), Adam Lapšanský (HK Aquacity Poprad), Richard Pánik, (HC Třinec/ČR), Tomáš Sýkora (HC 05 B. Bystrica), Marek Hrívik (MsHK Žilina), Dávid Puna (HC Zlín/ČR), Marek Viedenský (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (HC Spišská Nová Ves), Valerián Potičný (Kings Edgehill School/Kan.).


Realizačný tím: Peter Halák (manažér), Jozef Čepan (tréner), Milan Staš, František Kučera (asistenti), MUDr. Stanislav Beli (lekár), Jozef Hrtús, Dušan Čulka (maséri), Patrik Michnáč (videooperátor).


Nachádzate sa tu:
Domov