Cibulkovú pobolievajú slabiny, vo štvorhre s Malekovou

SITA|4. jan 2008 o 11:02

SYDNEY 4. januára (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková v piatkovom 1. kole kvalifikácie na turnaji WTA Tour Medibank International v Sydney zdolala Nemku Tatjanu Malekovú za 62 minút suverénne ...

SYDNEY 4. januára (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková v piatkovom 1. kole kvalifikácie na turnaji WTA Tour Medibank International v Sydney zdolala Nemku Tatjanu Malekovú za 62 minút suverénne 6:1, 6:2. "Vlastne som ani nemala na výber. Muselo to byť čo najrýchlejšie, pretože som z Gold Coast priletela až v noci, bola som celá rozbitá a unavená z ťažkých zápasov a pobolievali ma natiahnuté slabiny. Uvažovala som aj o preventívnom skreči, ak by sa problém stupňoval. Pred Australian Open nechcem nič riskovať a alternatíva s prípadným odstúpením platí aj na duel druhého kola kvalifikácie proti Paraguajčanke Rossane De Los Riosovej, ale už sa cítim lepšie a vari si dovtedy dostatočne oddýchnem. Uvidíme, ako sa to vyvinie. V piatok som však hrala naozaj super - veľmi aktívne, tlačila som sa do returnu a súperka nemala čím odpovedať. Som rada, že mám za sebou ďalší dobrý zápas v úvode novej sezóny," povedala pre agentúru SITA 51. hráčka svetového renkingu Cibulková a prezradila aj meno svojej deblovej partnerky na blížiace sa úvodné grandslamové podujatie roka: "Bude to práve Maleková. Oslovila ma už na jesennom bratislavskom turnaji, takže sa to nezrodilo až teraz. Náš zápas v Sydney bol v tejto súvislosti len kurióznou náhodou."

Osemnásťročná piešťanská rodáčka triumfom v súboji ostatných dvoch víťaziek medzinárodných majstrovstiev SR nadviazala na svoje úspechy z podujatia v Gold Coast a zatiaľ mimoriadne sľubné ťaží z tvrdej decembrovej prípravy vo floridskom Saddlebrooku: "Potvrdila som si, že mám aj na tie najlepšie. Verím si proti nim a nemám ani komplex z Bielorusky Viktorie Azarenkovej, s ktorou som prehrala, vrátane juniorského obdobia, aj v piatom dueli. Myslím si, že za iných okolností som ju teraz premiérovo mohla zdolať. Určite by som sa však nepotešila, keby sa moje meno vyskytlo v pavúku Australian Open blízko nej - veď v Gold Coast sa napokon, ako to tu teraz sledujem, prebojovala až do finále," podotkla Cibulková a zhodnotila svoje účinkovanie na spomenutom turnaji: "Pre dážď som mala vstupný zápas s Francúzkou Virginie Razzanovou rozložený do troch dní a deväťkrát sme museli ísť z dvorca do šatne, čo bolo fakt zaťažujúce. V stredu proti Tathiane Garbinovej sa to prejavilo. V prvom sete ma Talianka výkonom prekvapila. Takmer vôbec nekazila. Zvládla som to a dostala som sa do pohody, ale ku koncu som už cítila nohy a mala som slabšie kŕče v pravej ruke. Únava sa prihlásila aj po druhom sete proti Azarenkovej. Celkovo by som to však zhodnotila ako dobrý začiatok. Som spokojná," skonštatovala Cibulková, ktorá z USA zamierila na Slovensko 23. decembra a už 26. decembra sa aj s koučom Vladimírom Pláteníkom presunula na južnú pologuľu, z čoho, zákonite, vyvstala potreba dôkladne sa aklimatizovať.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulkovú pobolievajú slabiny, vo štvorhre s Malekovou