Cibulkovej sa pri neúčasti Sereny v Indian Wells zmenil žreb

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku Ruske Jekaterine Makarovovej v zápase 2. kola turnaja WTA v Dubaji.
Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku Ruske Jekaterine Makarovovej v zápase 2. kola turnaja WTA v Dubaji. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. mar 2017 o 11:11

Držiteľka ôsmich singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková bude na tomto podujatí hrať deviaty raz v kariére.

INDIAN WELLS. Slovenská tenistka Dominika Cibulková už je v 2. kole hlavnej súťaže dvojhry na prestížnom turnaji WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells.

Ako päťka podujatia v areáli Tennis Garden v lokalite Coachella Valley má voľný žreb na 1. kolo.

Na 2. kolo aj celkovo jej pritom v porovnaní s pondelňajším žrebom teraz vychádzajú úplne iné možné súperky - posuny v "pavúku" vyvstali z absencie americkej líderky singlového renkingu Sereny Williamsovej pre zranenie ľavého kolena.

Deviaty raz v kariére

Cibulková si medzi najlepšími 64 zmeria sily s úspešnou z duelu Jelena Ostapenková (Lot.) - Danka Koviničová (Č. Hora).

Na 3. kolo sa žrebom a nasadením črtá jej súboj s Ruskou Dariou Kasatkinovou, ktorú v Trnave v akadémii TC Empire trénersky vedie Cibulkovej niekdajší kouč Vladimír Pláteník.

Na osemfinálové 4. kolo čisto teoreticky vychádzajú Češka Barbora Strýcová alebo Ruska Anastasia Pavľučenkovová a na štvrťfinále - podľa nasadenia - Ruska Svetlana Kuznecovová alebo Britka Johanna Kontová.

Držiteľka ôsmich singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková bude na tomto podujatí hrať deviaty raz v kariére. Miestne maximum v podobe štvrťfinále dosiahla pred troma rokmi, prehrala vtedy s Číňankou Na Li 3:6, 6:4, 3:6.

Je jedinou Slovenkou na štartovej čiare, keďže Rebecca Šramková, Daniela Hantuchová aj Karolína Schmiedlová v pondelok prehrali v 1. kole kvalifikácie.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková je v nezáväznom online prepočte štvorkou svetového rebríčka vo dvojhre, takto vysoko oficiálne ešte nebola.

Najhoršie klesne na siedmu pozíciu

Maximom 27-ročnej Bratislavčanky je aktuálne piate miesto, premiérovo sa na ňom ocitla 31. októbra 2016 po zisku titulu na koncosezónnom šampionáte WTA Finals v Singapure.

Samozrejme, Cibulková bude musieť hypotetické postavenie potvrdiť výkonmi v IW, kde má na dosah tretiu Karolínu Plíškovú z Česka a sama je na "dostrel" Rumunke Simone Halepovej, Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej a Poľke Agnieszke Radwanskej, takže prinajhoršom klesne na siedmu pozíciu k 20. marcu.

Šampiónka získa tisíc bodov, čo je polovica hodnoty grandslamového titulu. Finalistku Australian Open 2014 Cibulkovú predbežne posunula pred spomenutú Halepovú skutočnosť, že vlani v Indian Wells prehrala už v 2. kole s A. Radwanskou, zatiaľ čo Rumunka sa prebojovala až do štvrťfinále.

Cibulkovej piata priečka je rekordom tenistiek zo SR ex aequo so spomenutou Hantuchovou. Absolútne národné maximum v podobe štvrtej pozície drží od 22. februára 1988 Miloslav Mečíř. Cibulková tento rok už dvakrát bola jeden zápas od jeho vyrovnania (Petrohrad, Dauha).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulkovej sa pri neúčasti Sereny v Indian Wells zmenil žreb