Cibulková je na prahu Indian Wells prepočtovou štvorkou rebríčka

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku Kazaške Julii Putincevovej vo štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA v Petrohrade.
Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku Kazaške Julii Putincevovej vo štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA v Petrohrade. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. mar 2017 o 15:54

Slovenka sa predbežne posunie pred Simonu Halepovú, ktorá sa vlani dostala v Indian Wells ďalej.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Dominika Cibulková je v nezáväznom online prepočte štvorkou svetového rebríčka vo dvojhre na prahu turnaja WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells (8. - 19. marca). Takto vysoko oficiálne ešte nebola. Maximom dvadsaťsedemročnej Bratislavčanky je terajšie piate miesto, premiérovo sa na ňom ocitla 31. októbra 2016 po zisku titulu na koncosezónnom šampionáte WTA Finals v Singapure.

Samozrejme, Cibulková bude musieť aktuálne hypotetické postavenie potvrdiť výkonmi v Indian Wells, kde má na dosah tretiu Karolínu Plíškovú z Česka a je na dostrel Rumunke Simone Halepovej, Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej a Poľke Agnieszke Radwanskej. Prinajhoršom klesne na siedmu pozíciu k 20. marcu.

Predbežne pred Halepovú

Žreb sa uskutoční v pondelok o polnoci stredoeurópskeho času. Zverenkyňa Mateja Liptáka bude mať voľno na prvé kolo.

Šampiónka získa 1000 bodov, čo je polovica hodnoty grandslamového titulu.

Dominika Cibulková má na dosah najlepšie umiestnenie v rebríčku v kariére.
Dominika Cibulková má na dosah najlepšie umiestnenie v rebríčku v kariére. (Autor: TASR/AP)

Cibulkovú predbežne posunula pred Halepovú skutočnosť, že vlani v areáli Tennis Garden v lokalite Coachella Valley prehrala už v druhom kole s Poľkou Agnieszkou Radwanskou, zatiaľ čo Rumunka sa prebojovala až do štvrťfinále.

Rekord drží Mečíř

Cibulkovej piata priečka je rekordom Sloveniek spoločne s Danielou Hantuchovou.

Absolútne národné maximum v podobe štvrtej pozície drží od 22. februára 1988 Miloslav Mečíř. Cibulková tento rok už dvakrát bola jeden zápas od jeho vyrovnania (Petrohrad, Dauha).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková je na prahu Indian Wells prepočtovou štvorkou rebríčka