Cibulková vo finále v Acapulcu neuspela. Posunie sa o 9 miest

Cibulková (vľavo) odohrala veľmi vyrovnané finále.
Cibulková (vľavo) odohrala veľmi vyrovnané finále. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. feb 2016 o 06:55

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka Cibulková klesla v bilancii proti 22-ročnej Stephensovej na 1:2.

ACAPULCO. Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala s Američankou Sloane Stephensovou nasadenou ako druhou za 186 minút tesne 4:6, 6:4, 6:7 (5) v sobotňajšom najmä ku koncu nadštandardne kvalitnom a mimoriadne dramatickom finále dvojhry na turnaji WTA v mexickom Acapulcu (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch Solflex).

Tesne teda nenadviazala na svoj miestny titul z predvlaňajška, ktorý zostáva jej zatiaľ posledným štvrtým v singli na hlavnej profesionálnej úrovni.

Medzičasom až dosiaľ nebola v žiadnom finále, teraz má v súbojoch o titul bilanciu 4:8 vrátane nezdaru v takto významnom zápase na melbournských grandslamových Australian Open 2014.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka Cibulková klesla v bilancii proti 22-ročnej Stephensovej na 1:2.

"Ťažko sa trávi takýto zápas. Ja som tvorila, chodila som si po body a hrala som dobre. Niekedy to tak je, že na kurte urobíte všetko a šťastie, ktoré je o jednej-dvoch loptičkách, stojí na druhej strane. Verím, že aj táto tesná prehra ma posunie ďalej. Tvrdo na sebe pracujem a tie víťazstvá si na mňa počkajú. Možno aj o niečo väčšie," uviedla Dominika Cibulková pre agentúru SITA.

mexico_open_tennis-84b0a17a8f024c06925d8_r8607_res.jpeg

Cibulková bojovala, na Stephensovú to nestačilo. FOTO - SITA/AP

K priebehu naozaj kvalitného, vyše trojhodinového súboja o turnajový titul povedala:

"Určite som čakala ťažký zápas. Ona má vynikajúci pohyb, dobrú obranu. Od polovice druhého setu som hrala to, čo som chcela. Prvý set som trochu uponáhľala. Predsa len, bol to môj prvý večerný zápas na tomto turnaji. Keď som si zvykla, odvrátila som ťažké stavy a hrala dobre. Strašne ma to hnevá, nechala som na kurte všetko... V rozhodujúcom tajbrejku som ju dosť tlačila. Potom dala dva dobré servisy, lepšie podávala v koncovke. Bolo to o jednej-dvoch loptách. Škoda, cítila som, že som mala navrch v treťom sete. Ak by som prehrala 1:6, 1:6, bolo by to asi iné, ale nechcem to takto brať. Idem ďalej."

V roku 2015 triumfovala v Toronte 6:3, 6:4, dva roky predtým prehrala v Brisbane 2:6, 3:6.

Bývalá hráčka Top 10 Cibulková, aktuálne 66. v renkingu, si odnáša prémiu 21 400 USD brutto a 180 bodov do svetového rebríčka, v ktorom sa "virtuálne" posunula na 57. pozíciu k 29. februáru.

#acapulco

Posted by Dominika Cibulkova on 27. február 2016

Zverenkyňa fedcupového kapitána Mateja Liptáka sa budúci týždeň predstaví na ďalšom mexickom "hardovom" podujatí v Monterrey.

Začne proti Estónke Anett Kontaveitovej, v prípade úspechu by ju čakala postupujúca z duelu Sara Erraniová (Tal.-1) - Magdaléna Rybáriková (SR).

Niekdajšia jedenástka hodnotenia Stephensová, teraz 24. v systéme, sa raduje zo svojej tretej trofeje vo dvojhre, druhej tohtoročnej po januárovom Aucklande.

"Musela som zahrať ešte o kúsok lepšie ako zvyčajne, ale môže za to moja súperka. S nikým iným už nechcem zažiť takýto zápas. Ďakujem za tento zážitok aj divákom. Budem si tento zápas navždy pamätať," povedala počas slávnostného ceremoniálu Stephensová.

Zverenkyňa Kamaua Murrayho dosiaľ uspela vo všetkých svojich finále. V roku 2013 si zahrala semifinále na Australian Open.

V Acapulcu získala 43 000 USD pred zdanením a 280 bodov.

Vo finále štvorhry si Španielky Anabel Medinová-Garriguesová a Arantxa Parrová-Santonjová nasadené ako prvé poradili za 59 minút 6:0, 6:4 s dvojkami "pavúka", Holanďankou Kiki Bertensovou a Švédkou Johannou Larssonovou.

Dvojhra - finále:

Sloane Stephensová (USA-2) - Dominika Cibulková (SR) 6:4, 4:6, 7:6 (5) za 186 minút (50, 49, 87)

Štvorhra - finále:

Anabel Medinová-Garriguesová, Arantxa Parrová-Santonjová (Šp.-1) - Kiki Bertensová, Johanna Larssonová (Hol./Švéd.-2) 6:0, 6:4 za 59 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková vo finále v Acapulcu neuspela. Posunie sa o 9 miest