Cibulková v Tokiu do 2. kola, Hantuchová nie

SITA|16. sep 2008 o 15:46

Z dvoch slovenských tenistiek sa v utorkovom programe zápasov 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour v Tokiu darilo len dominike Cibulkovej.

TOKIO 16. septembra (SITA, AP) - Z dvoch slovenských tenistiek sa v utorkovom programe zápasov 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Toray Pan Pacific Open v Tokiu (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, tvrdý povrch vonku) darilo iba jednej. Dominika Cibulková najskôr zdolala francúzsku držiteľku voľnej karty a bývalú svetovú jednotku Amélie Mauresmovú 0:6, 6:1, 7:6 (8), hoci v tajbrejku prehrávala 1:4 a celkovo odvrátila 4 mečbaly, z nich 3 už pred "lotériou". V úvodnom dejstve v Ariake Colloseum získala len 12 z 38 fiftínov.

"V treťom sete to bolo naozaj tesné. Myslím si, že som to mala ukončiť už skôr, ale napokon sa mi podarilo dostať sa cez to a zvládnuť koncovku," uviedla D. Cibulková.

Duel, v ktorom platilo, že každý chvíľku ťahal pílku, rozhodol až tajbrejk tretieho setu. V ňom napokon mala navrch mladšia aktérka a po 155 minútach sa radovala z postupu do osemfinálového 2. kola, v ktorom sa stretne s ruskou štvorkou pavúka Dinarou Safinovou v možnej odvete za augustové jednoznačné montrealské finále (2:6, 1:6 z pohľadu 19-ročnej Bratislavčanky). Cibulková, 21. v renkingu, má zatiaľ v konfrontácii s držiteľkou 24 titulov Mauresmovou (23.) stopercentnú bilanciu. Na jar na zelenej antuke v Amelia Islande na Floride zvíťazila v štvrťfinále 6:1, 7:6 (6).

"Chcela by som mať nazad ten posledný mečbal. Na druhej strane, súperka hrala naozaj dobre. Napriek tomu je vždy frustrujúce prehrať z mečbalov," povedala A. Mauresmová a na margo svojej motivácie uviedla: "Vlani som si kládla veľa otázok, ale tento rok nie, čo je trochu zvláštne. Minulý rok v lete som pochybovala o tom, či fyzicky ešte dokážem konkurovať tým najlepším, odpoveď som však našla na sklonku sezóny. Stále milujem tenis a cítim, že je čo dokazovať. Mám sa kam posúvať a vnímam to ako výzvu."

V záverečnom zápase programu sa dostala do hry Daniela Hantuchová a s nenasadenou Taliankou Francescou Schiavoneovou prehrala za 124 minút 1:6, 5:7. Dvadsaťpäťročná popradská rodáčka Hantuchová, v japonskej metropole nasadená ako siedma, sa v druhom sete dostala zo stavu 2:3 a 15:40 z jej pohľadu na príjme, čoskoro viedla 4:3 a v desiatom geme mala dva setbaly v rade. Ako returnujúca však tieto príležitosti nezvládla, vzápätí stratila svoje podanie a nezužitkovala ani dva brejkbaly za sebou na vynútenie si tajbrejku. V úvodnom dejstve síce dosiahla rebrejk na 1:2, odvtedy však prehrala štyri gemy v sérii.

Dvadsaťosemročná milánska rodáčka Schiavoneová, tento týždeň 28. v renkingu, využila hneď prvý mečbal a upravila skóre zo vzájomných súbojov na 3:1. Favoritke sa revanšovala za prehru 2:6, 6:7 (3) z vlaňajšieho marcového podujatia v kalifornskom Indian Wells. Talianka si v tokijskom osemfinálovom 2. kole vo štvrtok zmeria sily s postupujúcou zo stredajšieho duelu Dánky Caroline Wozniackej a takisto nenasadenej slovinskej kvalifikantky Katariny Srebotnikovej.

Súhrn utorkových výsledkov stretnutí 1. kola dvojhry:

Dominika Cibulková (SR) - Amélie Mauresmová (Fr.) 0:6, 6:1, 7:6 (8) za 155 minút

Francesca Schiavoneová (Tal.) - Daniela Hantuchová (7-SR) 6:1, 7:5 za 124 minút

Agnieszka Radwanská (6-Poľ.) - Aiko Nakamurová (Jap.) 6:1, 6:4

Marion Bartoliová (Fr.) - Maria Kirilenková (Rus.) 6:2, 6:2

Alizé Cornetová (Fr.) - Aleksandra Wozniaková (Kan.) 4:6, 6:3, 6:3

Ajumi Moritová (Jap.) - Ágnes Szávayová (Maď.) 6:7 (7), 7:5, 6:4

Flavia Pennettová (Tal.) - Šahar Peerová (Izr.) 6:4, 6:4

Kaia Kanepiová (Est.) - Anna Čakvetadzeová (8-Rus.) 6:4, 3:6, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková v Tokiu do 2. kola, Hantuchová nie