Cibulková sa v Carlsbade prebojovala už do semifinále

TASR|20. júl 2012 o 21:41

Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová skončili vo štvorhre vo štvrťfinále, keď nestačili na dvojicu Vania Kingová, Naďa Petrovová.

CARLSBAD. Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila na turnaji v americkom Carlsbade (dotácia 740.000 dolárov, tvrdý povrch) medzi najlepšie kvarteto, keď si ako druhá nasadená poradila v piatkovom štvrťfinále s Poľkou Urszulou Radwanskou v dvoch setoch 6:4, 6:4.

Dvadsaťtriročná Slovenka vyprevadila svoju súperku z kurtu za hodinu a 25 minút, keď využila hneď prvý mečbal pri Radwanskej podaní.

Cibulková sa v súboji o finále stretne so štvorkou turnajového pavúka Ruskou Naďou Petrovovou, ktorá zdolala Varvaru Lepčenkovú z USA 6:4, 2:6, 7:6 (5).

Dvadsaťtriročná Bratislavčanka sa po nevydarenom úvode (0:2) dostala prvýkrát do vedenia po siedmom geme (4:3). V desiatej hre sa prepracovala k dvom setbalom a hneď prvý využila na zisk prvého setu v pomere 6:4.

V druhom dejstve si obe hráčky držali vlastný servis do stavu 3:2 pre Slovenku, potom nasledovalo päť prehratých podaní za sebou, čo vynieslo Cibulkovej, ktorá premenila za stavu 5:4 a 40:15 prvý mečbal, celkový triumf.

Slovenská ženská tenisová jednotka "pomstila" svoju krajanku Danielu Hantuchovú, ktorú v 1. kole vyradila práve U. Radwanská (4:6, 5:7).

Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová prehrali vo štvrťfinále štvorhry s druhou najvyššie nasadenou americko-ruskou dvojicou Vania Kingová, Naďa Petrovová za 70 minút 4:6, 2:6.

ico

Dvojhra - štvrťfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (2-SR) - Urszula Radwanská (Poľ.) 6:4, 6:4

Štvorhra - štvrťfinále:

Vania Kingová, Naďa Petrovová (USA/Rus.-2) - Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová (SR) 6:4, 6:2


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková sa v Carlsbade prebojovala už do semifinále