Cibulková sa dostala v Carlsbade až do finále

TASR|22. júl 2012 o 06:59

Dominika Cibulková postúpila do druhého tohtoročného finále. Zahrá si v ňom s Marion Bartoliovou.

CARLSBAD. Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila šiestykrát v kariére do finále dvojhry na okruhu WTA.

V semifinále turnaja v kalifornskom Carlsbade (dotácia 740.000 USD) si ako nasadená dvojka poradila so štvorkou "pavúka" Ruskou Naďou Petrovovou za 1:37 h v dvoch setoch 7:6 (8) a 6:1.

Cibulková bude v nedeľu o 23.00 SEČ bojovať o druhý titul na WTA Tour proti najvyššie nasadenej Francúzke Marion Bartoliovej, ktorá zdolala taiwansku kvalifikantku Čchan Jung-Jan v troch setoch 1:6, 6:3 a 6:3.

Vlaňajšia víťazka turnaja o Kremeľský pohár v Moskve má v Carlsbade už teraz istú prémiu 53.000 dolárov a 320 bodov do svetového rebríčka WTA.

Rozhodol tajbrejk

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Petrovovou, keď hneď v úvodnom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Ruska však rýchlo vyrovnala na 2:2 a osude prvého setu napokon rozhodol tajbrejk. V skrátenej hre prehrávala Cibulková už 0:4, no nezložila zbrane, vyrovnala na 5:5 a v koncovke slávila úspech. Za stavu 9:8 premenila po víťaznom forhende v poradí tretí setbal.

Pred začiatkom druhého dejstva požiadala Petrovová o medical time out. Po návrate na dvorec už nedokázala vzdorovať rozbehnutej Cibulkovej, ktorá si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:0 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca.

Za stavu 5:1 premenila pri podaní súperky v poradí druhý mečbal a postúpila do druhého tohtoročného finále, v apríli v dueli o titul na antuke v Barcelone nestačila na Talianku Saru Erraniovú.

Cibulková odplatila Petrovovej štvrťfinálovú prehru z trávy v holandskom Hertogenboschi a upravila vzájomnú bilanciu na 3:1.

Cibulková: Skvelý pocit

Slovenská jednotka po triumfe nad Petrovovou žiarila spokojnosťou. "Som šťastná, že sa mi podarilo postúpiť do ďalšieho finále na okruhu WTA, je to skvelý pocit. Proti Nadi je to vždy veľmi ťažké, pretože hrá agresívne a výborne podáva. Niekedy je to veľmi frustrujúce, lebo zahráte dva dobre údery a potom vám dá dva body z podania a jedno eso," povedala po zápase Cibulková.

"Zlomovým momentom dnešného zápasu bol tajbrejk. Dôležité bolo, že ani za stavu 0:4 som to nezabalila a bojovala som až do konca. Povedala som si, že ešte nič nie je stratené, sústredila som sa na každú loptičku a vyplatilo sa. Veľmi mi pomohol tréner Peter Miklušičák. Po jeho radách som začala oveľa lepšie čítať Petrovovej podanie a kvalitnejšie returnovať jej druhý servis. O tom bol celý zápas. V druhom sete už súperka fyzicky aj psychicky odišla. Ja som si naopak hrala svoju hru a bez problémov som to dotiahla do víťazného konca," popísala Cibulková.

Slovenská tenistka počítala s tým, že vo finále nastúpi proti Bartoliovej. "S Marion sa veľmi dobre poznáme a bude to kvalitné finále. Na tréningoch je to vždy veľmi tesné. Raz vyhrám ja, raz ona. Veľmi dobre returnuje a ak chcem uspieť, musím dobre servovať a hrať rýchlo," dodala Cibulková.

ico

Dvojhra - semifinále:

Dominika CIBULKOVÁ (2-SR) - Naďa Petrovová (4-Rus.) 7:6 (8), 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková sa dostala v Carlsbade až do finále