Cibulková prehrala vo štvrťfinále po troch hodinách so Šafářovou

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. aug 2015 o 23:36

Lucie Šafářová (4-ČR) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:7 (4), 6:4, 7:5.

WTA New Haven - štvrťfinále dvojhry

Lucie Šafářová (4-ČR) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:7 (4), 6:4, 7:5

NEW HAVEN. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v americkom New Havene.

S nasadenou štvorkou Češkou Luciou Šafářovou prehrala po trojhodinovom trojsetovom boji 7:6 (4), 4:6, 5:7. Finalistka Roland Garros jej odplatila prehru z trávy v anglickom Eastbourne a upravila vzájomnú bilanciu na 2:4.

Výborný duel

"Takto hodinku po zápase ma to veľmi mrzí, lebo je to ešte čerstvé. Zároveň si však uvedomujem, že herne to bol jeden z mojich najlepších zápasov v ostatnej dobe. Na kurte som sa cítila skvele. Teší ma tento ďalší krok k tomu, čo chcem predvádzať. Moja hra sa postupne buduje a potrebujem si to zachovať v pamäti. Obojstranne to bol naozaj výborný, výborný duel a trošku iný level, keďže som čelila svetovej šestke. Bolo to veľmi vyrovnané a je veľká škoda, že napokon detaily rozhodli v môj neprospech. Napríklad som občas mohla byť aktívnejšia na returne druhého podania. V druhom sete som za stavu 4:5 prišla o servis zo stavu 40:0, aj ten posledný gem mohol byť môj," rekapitulovala Cibulková pre agentúru SITA.

Cibulkovej vôbec nevyšiel úvod zápasu, dvakrát stratila svoje podanie a česká ľaváčka si vybudovala náskok 4:0. Slovenka však nezložila zbrane, v ďalších minútach otočila na 6:5 a v koncovke slávila úspech. Za stavu 6:4 premenila v tajbrejku po skvelom stopbale v poradí druhý setbal.

Cibulková hrala agresívne, na jej konto pribúdali forhendové winnery, v dôležitých momentoch si dokázala pomôcť kvalitným prvým podaním.

Potrebovala takýto turnaj

Druhé dejstvo malo podobný úvod ako prvé. Šafářová po rýchlom brejku odskočila Cibulkovej na 4:1 a v šiestej hre viedla pri jej podaní 40:15. Slovenka vyrovnala na 4:4, v desiatom geme však nevyužila vedenie 40:0 a po dvoch dvojchybách umožnila Šafářovej vynútiť si tretí set.

V ňom mala Cibulková brejk k dobru, Češka však hneď vzápätí vyrovnala na 3:3 a napokon sa presadila v dramatickej koncovke. Za stavu 6:5 premenila pri podaní súperky v poradí štvrtý mečbal.

connecticut_open_tennis913619280441_r8494.jpg

Dominika Cibulková odohrala v New Havene tri trojsetové zápasy. FOTO - TASR/AP.

V prvých dvoch kolách v New Havene zvládla finalistka Cibulková trojsetové drámy proti Bulharke Cvetane Pironkovovej a Francúzke Kristine Mladenovičovej. Tretí maratón sa však už skončil v jej neprospech.

"Určite som pred US Open túžila po čomsi takomto. Tréner mi však so smiechom hovoril, že chcel, aby som si zahrala čo najviac zápasov, nie čo najdlhšie zápasy. Presne takýto turnaj som potrebovala na posilnenie sebavedomia a nadobudnutie zápasovej praxe. Začala som si ešte viac veriť a je to dobrý pocit. Som rada, že som sa prehrýzla cez tie prvé dve kolá, chcem na tom stavať," vyhlásila Cibulková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala vo štvrťfinále po troch hodinách so Šafářovou