Cibulková pracuje na kondičke, čaká ju Indian Wells

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: TASR)
TASR|2. mar 2013 o 11:21

Cibulková by v zámorí rada nadviazala na úspešný úvod sezóny.

BRATISLAVA. Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková odlieta v nedeľu na turnaj WTA do kalifornského Indian Wells, následne ju čaká ďalšie prestížne zámorské podujatie v Miami. Príprava v Bratislave s kondičným trénerom z USA Markom Wellingtonom jej dala zabrať.

"Veľa sme behali, posilňovali. Tenisu i kondičke sa venujeme dvakrát za deň. Je to "makačka", ale som rada, že som fit. V tenisovom tréningu s Maťom Liptákom sme sa napríklad sústredili na to, aby som hrala veľa bodov. Skúšali sme rôzne bodové situácie, gemy od 15:30, 30:40, aby som zachovala pokoj v dôležitých momentoch," povedala pre svoju oficiálnu webovú stránku www.domicibulkova.com slovenská reprezentantka.

Tenistka sa už zbavila zdravotných problémov z fedcupového zápasu v srbskom Niši, kde v dueli s Vesnou Doloncovou dostala silne kŕče a musela ho skrečovať. "Musím zaklopať, zatiaľ je to ok. Dúfam, že sme z môjho tela dostali von všetky tie zlé veci. Verím, že sa mi v najbližšej dobe také nič nestane, lebo to bolo hrozné."

Cibulková by v zámorí rada nadviazala na úspešný úvod sezóny. "Začiatok roka bol super, v Sydney som postúpila do finále. Potom sa to skomplikovalo nepríjemnosťami so žalúdkom. Teraz je dôležité, aby som najbližšie zápasy hrala v Amerike tak, ako to viem na tréningu a nerobila si z toho strašný stres - že musím a musím. To ma zväzuje a nie je to dobré. Na turnaje v Indian Wells a Miami sa veľmi teším. V Indian Wells ma čaká necelý týždeň trénovania, prvé kolo hrám až v piatok alebo sobotu. Ešte mám v pláne päť dní dobrého tréningu."

Na oboch turnajoch si Cibulková zahrá aj štvorhru. "Indian Wells a Miami odohrám s Kazaškou Kseniou Pervakovou, s ktorou sme hrali v Austrálii. Na ďalšie turnaje som si našla dobrú deblistku - Rusku Veru Duševinovú. Dúfam, že si sadneme, štvorhru by som hrala veľmi rada."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková pracuje na kondičke, čaká ju Indian Wells