Cibulková otočila zápas a postúpila do 2. kola

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|14. jan 2013 o 08:39

Slovenská tenistka porazila 16-ročnú kvalifikantku Ashleigh Bartyovú v troch setoch 3:6, 6:0, 6:1.

MELBOURNE. Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako pätnásta zvíťazila v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne nad domácou držiteľkou voľnej karty Ashleigh Bartyovou v ich premiérovom vzájomnom zápase za 104 minút 3:6, 6:0, 6:1.

Cibulková po postupe do 2. kola netajila spokojnosť.

"Zápas proti Bartyovej nebol vôbec ľahký. Austrálčanka, ktorá štartovala na turnaji s voľnou kartou, hrala v prvom sete naozaj veľmi dobre. Nemala čo stratiť a vychádzali jej údery. Na začiatku druhého dejstva som si podržala podanie, čo bol dôležitý moment, potom sa zápas začal otáčať na moju stranu. Dokázala som sa presadiť svojou hrou," povedala Slovenka v prvom interview priamo na kurte.

Šestnásťročná Bartyová je šampiónka z wimbledonskej súťaže dievčat 2011 a bývalá dvojka tzv. kombinovaného juniorského svetového rebríčka ITF.

Medzi seniorkami sa zatiaľ nedostala nad 174. priečku, ale na nedávnom Hopmanovom pohári v Perthe povolila len tri gemy grandslamovej šampiónke, Talianke Francesce Schiavoneovej.

Dvadsaťtriročná Bratislavčanka Cibulková si v 2. kole premiérovo zmeria sily s 21-ročnou ruskou kvalifikantkou Valeriou Savinychovou, 159. v počítačovom poradí.

Dvojhra žien - 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR-15) - Ashleigh Bartyová (Aus.) 3:6, 6:0, 6:1 za 104 minút (46, 32, 26)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková otočila zápas a postúpila do 2. kola