Nové Zámky vyriešili brankársku otázku. Získali skúseného Švéda

Christian Engstrand.
Christian Engstrand. (Autor: TASR)
SITA|6. júl 2021 o 17:19

Predĺžili aj zmluvu s 21-ročným Jakubom Lackovičom.

BRATISLAVA. Slovenský extraligový hokejový klub HC Mikron Nové Zámky vyriešil brankársku otázku pre sezónu 2021/2022.

Angažovali švédskeho gólmana Christiana Engstranda, ktorému bude kryť chrbát mladík Jakub Lackovič. Informuje o tom oficiálny web klubu.

"Mám Christiana naštudovaného z videí a vyzerá veľmi dobre. Má slušný pohyb a čísla, hoci tie v posledných dvoch sezónach boli slabšie, ale to ovplyvnili aj mužstvá, za ktoré chytal.

Má bohaté skúsenosti z najvyššej švédskej ligy a zároveň je v najlepšom brankárskom veku, preto verím, že pre nás bude prínosom a zvýši naše šance na víťazstvá,“ povedal tréner brankárov novozámockého družstva Stanislav Petrík.

Tridsaťdvaročný Engstrand podstatnú časť doterajšej kariéry strávil vo vlasti. V ročníku 2020/2021 chytal v druhej najvyššej súťaži za HC Vita Hästen, v 20 stretnutiach mal úspešnosť zásahov 90,5 percenta.

Vo švédskej SHL resp elitserien chytal za Linköping a Moru. V zahraničí pôsobil časť sezóny 2014/2015 v maďarskom Fehérvári a celý ročník 2015/2016 vo fínskom mužstve Espoo Blues.

"Od pár chalanov, ktorí v lige hrali už predtým, som počul o krajine i lige samé pozitíva.

Pred niekoľkými rokmi som navyše hrával v tíme s Marekom Ďalogom, ktorý o Slovensku všeobecne hovoril veľmi pekne, takže keď sa mi naskytla príležitosť prísť, neváhal som.

Rozhodujúce pre mňa bolo, že chcem chytať za klub, ktorý má ambície ísť do play-off, takže som viedol intenzívne rozhovory s trénerom a získal som skutočne dobrý pocit z toho, čo nás čaká.

Chcem dať tímu príležitosť zvíťaziť v každom zápase,“ povedal Engstrand.

Vedenie klubu z Nových Zámkov tiež potvrdilo, že predĺžilo zmluvu s 21-ročným Jakubom Lackovičom.

Odchovanec hokeja v bratislavskom Ružinove odchytal v minulej sezóne za tento klub osem zápasov. Ďalších trinásť štartov pridal v SHL za Považskú Bystricu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nové Zámky vyriešili brankársku otázku. Získali skúseného Švéda