Pulisic sa dohodol s FC Chelsea, do Anglicka odíde až v lete

Christian Pulisic v lete zmení dres.
Christian Pulisic v lete zmení dres. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. jan 2019 o 10:53

Sezónu dohrá v Dortmunde, kde bude hosťovať ako hráč Chelsea.

LONDÝN. Nemecký futbalový klub Borussia Dortmund potvrdil, že sa dohodol s anglickým FC Chelsea na prestupe amerického krídelníka Christiana Pulisica. Líder bundesligovej tabuľky zinkasuje od Londýnčanov 64 miliónov eur. Informáciu priniesol oficiálny facebookový profil Dortmundu.

Hrať v Premier League bolo vždy snom Christiana. V dôsledku toho sme ho nedokázali presvedčiť a rozhodli sme sa prijať lukratívnu ponuku od Chelsea.


Michael Zorc, športový riaditeľ Borussie Dortmund

Dvadsaťročný futbalista s chorvátskymi koreňmi dohrá aktuálnu sezónu v Dortmunde, kde bude hosťovať ako hráč Chelsea. Od začiatku nasledujúceho ročníka 2019/2020 sa pripojí k účastníkovi Premier League.

"V lete prídem do Chelsea a do novej súťaže. Som šťastný, že sa mi podarilo dohodnúť sa s takým veľkým klubom," citoval Pulisica oficiálny web Londýnčanov.

"V Nemecku sa dokázal presadiť ako 20-ročný. Patrí k najperspektívnejším hráčom v Európe. Veríme, že má schopnosti stať sa jedným z najlepších futbalistov Chelsea," dodala riaditeľka klubu Marina Granovská.

Rodák z Hershey odohral v aktuálnej edícii nemeckej I. bundesligy 2018/2019 dovedna jedenásť zápasov, v ktorých strelil jeden gól a na ďalšie dva prihral.

V piatich dueloch Ligy majstrov pridal jeden presný zásah.

"Hrať v Premier League bolo vždy snom Christiana. V dôsledku toho sme ho nedokázali presvedčiť a rozhodli sme sa prijať lukratívnu ponuku od Chelsea. Christian je perfektný hráč a som si istý, že v nasledujúcich mesiacoch urobí všetko preto, aby pomohol Dortmundu k splneniu vytýčených cieľov," povedal športový riaditeľ Borussie Michael Zorc.

Krídelník prišiel do Borussie ešte ako mládežník v roku 2015, doteraz nastúpil vo všetkých súťažiach na 114 zápasov v A-tíme a strelil pätnásť gólov. V národnom drese sa predstavil dvadsaťtrikrát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Pulisic sa dohodol s FC Chelsea, do Anglicka odíde až v lete