Chris Weidman dúfa v návrat na začiatku leta. Zranenie sa hojí pomaly

Dávid Lukáč|8. mar 2018 o 01:00

Chris Weidman pomýšľa na návrat do klietky.

Bývalý šampión strednej váhy UFC Chris Weidman stále rehabilituje po septembrovej operácii palca na ruke.

Weidman (14-3 MMA, 10-3 UFC), ktorý je v MMA rankingu USA TODAY Sports / MMAjunkie siedmy, uviedol, že už sa nevie dočkať, kedy sa vráti do oktagonu. Bohužiaľ, rehabilitácia jeho palca je pomalým a frustrujúcim procesom, ktorý ho donútil ostať trpezlivým.

V ideálnom prípade by Weidman rád zápasil už v lete. UFC teraz začala napĺňať program zápasov na jún, a preto by chcel Weidman dostať povolenie zápasiť v najbližších týždňoch, aby si našiel miesto na nadchádzajúcom turnaji.

"Dúfam, že sa v nasledujúcich šiestich týždňoch môj zdravotný stav zlepší a môžem s tým odtrénovať pár tréningov, získam dôveru, že ho môžem použiť (palec, pozn. red.) a potom niečo rezervovať," povedal Weidman pre MMAjunkie Radio. "Na začiatku leta by som v niečo dúfal, ale zranenie, ktoré som mal, je dosť vážne. Tá operácia, je to skoro ako robiť ACL na ruke. Naprávali mi väzivo. Zobrali si väzivo z môjho zápästia a vytvorili nové väzy na začiatku môjho palca. Ruky chcú trochu času na uzdravenie. Nie je to časť tela, ktorá sa po operácií najrýchlejšie hojí. Zaberie to čas."

Weidman nezápasil od UFC na FOX 25 v júli, kde vyhral nad Kelvinom Gastelumom. Najviac logický by bol preňho zápas s Ronaldom Souzom (25-5 MMA, 8-2 UFC). "Jacaré" vyhral v januári knokautom nad Derekom Brunsonom na UFC na FOX 27 a fanúšikovia by chceli týchto dvoch pánov vidieť spolu zápasiť.

Keby bol Weidman zdravý, neváhal by. Keď je teraz bývalý šampión mimo, Brazílčan bol nakoniec spárovaný proti Gastelumovi na UFC 224, ktoré sa uskutoční 12. mája v Riu de Janeiro.

Weidman povedal, že chce stále bojovať proti "Jacarému", ale pripustil, že ak nebude k dispozícii, bude ochotný súhlasiť s každým, kto ho posunie bližšie k titulovému zápasu.

"Myslel som, že "Jacaré" je ten, s ktorým budem bojovať, ale ruka si žiada viac času, než som chcel," povedal Weidman.  ""Jacare" by bol skvelým súbojom o post vyzývateľa. Teraz, keď som nebol schopný zobrať tento súboj v čase, ktorý som chcel, nemohol som sa k nemu zaviazať. Neviem, čo bude ďalej. Naozaj neviem, s kým budem bojovať. Samozrejme, že sa chcem vrátiť do titulového zápasu a budem  bojovať s kýmkoľvek, aby som sa tam dostal, som ochotný to urobiť. "

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chris Weidman dúfa v návrat na začiatku leta. Zranenie sa hojí pomaly